Mind Varga Zalán, mind Utasi Gábor csapata egy-egy sikerrel nyitotta az új szezont - ami még fontosabb, hogy végre meccset játszhattak a Kosársuli fiataljai!


Elkezdődött az országos serdülőbajnokság is. Ebben a szezonban regionális szinten zajlanak a küzdelmek, három-négy hetenként minitornákkal. 

A Vásárhelyi Kosársuli "A" csapata (a 2007-esek) a B jelzésű, a "B" csapat (a 2008-asok) a D jelzésű csoportban kezdett a dél-keleti régióban. Varga Zalán csapata Kecskeméten egy győzelemmel és egy vereséggel 3. lett, míg Utasi Gábor tanítványai a Hódtói Sportcsarnokban hasonló mérleggel a 2. helyen zártak. 

 

Kecskeméti Kosárlabda Akadémia/A - Vásárhelyi Kosársuli/A 88-52

Dobók: Farkas M.:18, Ujvári Cs. M.:13/3, Tóth D.:8, Morton A.:4, Szilágyi K.:4, Niksics A.:3, Molnár K.:1, Vereb T.:1, Bemcsik Za., Bencsik Zo., Bán B., Sándor Zs.
 
Varga Zalán: "Hosszú idő után végre tétmeccset játszhattunk, ráadásul egy nagyon jó csapat ellen. Taktikailag és fizikailag is előttünk van a kecskeméti csapat, ami nem probléma, mivel nekünk nem egy akadémiával kell felvenni a versenyt. Összességében egy nagyon tanulságos és eredményes meccs volt ez számunkra, látjuk, hogy miben és mennyire vagyunk lemaradva egy jobb csapathoz képest, és hogy miben kell fejlődnünk az elkövetkezendő hónapokban."


Vásárhelyi Kosársuli/A - Szolnoki KA/B 95-29
 
Dobók: Ujvári Cs. M.:20, Farkas M.:14, Szilágyi K.:12, Bán B.:10, Molnár K.:10, Niksics A.:9/3, Vereb T.:7, Bencsik Zo.:4, Tóth D.:4, Sándor Zs.:4, Morton A.:1, Bencsik Za.:2
 
Varga Zalán: "Az első meccs tükörképe volt a Szolnok elleni mérkőzésünk, itt mi voltunk fizikai és taktikai előnyben, amit az első perctől ki is használtunk. Nagyon örülök, hogy mindenki eredményes volt, illetve, hogy pontjaink nagy részét csapatjátékból és a jó védekezés utáni lepattanókból vagy szerzett labdákból szereztük."
 
 

Vásárhelyi Kosársuli/B - Békéscsabai KK 57-30

Kosársuli: Molnár 18, Domján 12, Barna 10, Fazekas 8, Vereb 5, Becsei 5, Orovecz 4, Mácsár 3, Budácsik 2, Kocsis, F Szabó, Utasi
 
Utasi Gábor: "Az első serdülő meccsünkön vagyunk túl és szuperül sikerült. A fiúk kitettek magukért, amiket gyakoroltunk edzéseken, azt próbálták megvalósítani és ez nagyon sokszor sikerült is. Jó volt újra ott lenni a kispadon."

 
Vásárhelyi Kosársuli/B - Nagykőrösi Sólymok 43-56

Kosársuli: Vereb 12, Mácsár 6, Kocsis 6, Fazekas 5, Domján 5, Barna 5, Becsei 2, Monár 2, Budácsik, F Szabó, Utasi, Orovecz
 
Utasi Gábor: "Már a mérkőzés előtt látszott, hogy a Sólymok elleni meccs sokkal nehezebb lesz (70 ponttal győztek a Békéscsaba ellen) és a játékosaim nadrágja tele is volt. Viszont a pályán ez nem látszott rajtuk, végig keményen küzdöttek és szép játékkal szenvedtünk vereséget egy nálunk (még) jobb csapattól. Sikeres szezonkezdet volt, büszke vagyok a fiúkra!"

Keress Minket a Facebook-on is

Belépés