Pénteken hazai környezetben, a DEAC U23 ellen kezdi az NB I/B Zöld csoportját Tóth Tamás együttese.


A koronavírus-járvány második hulláma közepette szeptember utolsó hétvégéjén elrajtolt az NB I/B Zöld csoportja. A Vásárhelyi Kosársuli rögtön kezdésként szabadnapos volt (idén 13 csapat nevezett a bajnokságra), a Békés U23 elleni Hepp Kupa-sikerrel hangolt a kezdésre az utóbbi hetekben kissé átalakuló csapat. 

Erről, a DEAC U23 elleni, pénteki szezonrajtról és az előttünk álló idényről is mesélt vezetőedzőnk, Tóth Tamás.

"212 nap után lesz ismét hivatalos mérkőzésünk, talán ennyire még nem voltunk kiéhezve a bajnoki kezdésre egyszer sem! Hosszú hónapok alatt sajnos fenekestül felfordult a világ és a sportolók, egyesületek élete is. Nehéz időszakon vagyunk túl és bizonytalan, meddig tart még így tovább, de ettől függetlenül igyekszünk pozitívan állni a helyzethez. Az első és legfontosabb dolog, hogy a szerdai tesztelés után mindenkinek negatív lett a teszteredménye, ami azt jelenti, semmi akadálya, hogy pénteken pályára tudjunk végre lépni. 


Több változás volt a nyáron a keretünkben. Először Kelemen Balázs jelezte, hogy Újpesten képzeli el a jövőjét, majd Hargitai Krisztián mondott igent a Békés megkeresésére. Két roppant tehetséges fiatalunkat szerződtette le nemzeti akadémia: Balogh Lászlót a Budapesti Honvéd, míg Ságodi Róbertet az aktuális ellenfelünk, a Debrecen. Mindkét fiatalt tavaly építettem be a felnőtt csapatba, ahol egyre nagyobb szerep hárult rájuk, talán éppen ezért figyeltek fel kettőjükre. A tavalyi U20-as csapatunk oszlopos tagját, Kelemen Norbertet a román első osztályú Temesvár igazolta le. 
 
Az öt távozónk helyére ketten kerültek fel első körben a felnőtt csapat szűk keretébe az utánpótlásból, Megyesi Dániel és Kozma Péter, de nyitva áll az ajtó Knyur Soma, Filak László és Pánczél Csongor előtt is a következő hónapokban. Ez is bizonyítja, hogy kiváló szakmai munka folyik a fiatalabb korosztályoknál is és évről évre jönnek fel a nagyok közé a helyi gyerekek. Egyetlen felnőtt korú sportolót igazoltunk Béres Nándor személyében, aki egy szezon békéscsabai kitérő után tért vissza hozzánk és óriási erősítésnek tartom.
 
A Zöld csoportban három gárda erősödött meg nagyon, a Cegléd, az Óbudai Kaszások és az Újpest. Velük reálisan senki sem fogja felvenni a harcot és egymás között döntik el a feljutás kérdését. A középmezőny is elég jól igazolt, az átrendeződések miatt több társaság is acélosodott a tavalyihoz képest. Nagyon szerény költségvetéssel vágunk neki ennek az évnek, így minimális célunk a bennmaradás, de a klubunk múltja és az ambíciónk kötelez arra, hogy komolyabb eredményekért harcoljunk, így szeretnénk legalább a nyolcba kerülni, hogy felsőházban kezdjük a rájátszást. Ezek egyelőre csak tervek és ezt óvatosságból mondom, hiszen nagyon sérülékeny és kiszámíthatatlan bajnokság elé nézünk a koronavírus-járvány miatt. Ezúton is kívánom az ellenfeleinknek és magunknak is, hogy senkit se sújtson a kór, hogy a tényleges erőviszonyok alapján alakuljon ki a sorrend elmaradt bajnokik nélkül!
 
Pénteken egy agresszív védekezésből gyors kosárlabdát játszó Debrecen látogat hozzánk, nagy örömömre már nézők előtt. A nyáron átalakult a keretük, így kissé fekete lovak még az elején, hogy mire képesek, de a felkészülési mérkőzéseken és az első fordulóban a Győr ellen is bravúrt értek el, veszélyes társaság. A nyáron külföldi edző érkezett hozzájuk, így a stílusuk is változott némiképp.  Mind a 12 játékosom hadra fogható, így a legerősebb kerettel várjuk az ütközetet. Nyolc hónap után nem egyszerű újra élesben bizonyítani, így egészséges drukk van mindenkiben. Véleményem szerint akkor van esélyünk a győzelemre, ha negyven percen keresztül koncentrálunk és kontrolláljuk a pályán történteket. Tapasztalataim alapján mindig az első győzelem a legnehezebb, de ezt szeretnénk rögtön meg is szerezni lelkes szurkolóink előtt!"
 
A járványügyi szabályok szigorú betartása mellett nézők előtt rendezzük tehát a bajnoki nyitányt. Beléptetéskor hőmérőzés és kézfertőtlenítés történik, emellett a maszk viselése is kötelező. Kérjük, hogy csak egészséges szurkolók érkezzenek, továbbra is vigyázzunk egymásra!


Október 9-én, pénteken 18 óra 30 perctől várunk mindenkit a Hódtói Sportcsarnokba, kezdjük együtt, sikerrel a szezont! A belépés továbbra is ingyenes.

Hajrá, Kosársuli!

Keress Minket a Facebook-on is

Belépés