Kedves Szülők! Tisztelt Szurkolóink és Szimpatizánsaink! Segítsenek nekünk, máris kezdhetjük a 2020/2021-as TAO támogatások megszerzését! Ezt a pénzt csak utánpótlás korú sportolóinkra költhetjük, a Kosársuliban edző és versenyző gyerekre.
Ha van ötletük, írjanak bátran: dr.elekandras@t-online.hu

 

"A gyerekek ki vannak éhezve, jó látni rajtuk a rajongást!"


Mint ismert, a koronavírus-járvány utáni újraindítás óta eltelt egy hónapban végig edzettek a Kosársuli fiatal játékosai, a július is hasonlóan fog telni. Négy edzőnk elégedett a látottakkal és a mutatott hozzáállással.Szabó Attila: "Az U11-12-es fiúk hétfő, szerda, péntek ritmusban a Sportcsarnokban edzettek Szabó Attila és Molnár Bence vezetésével. A lányok U11-től U16-ig Molnár Bence vezetésével kedd, csütörtök edzettek, Pavlovic Vuk a Kertvárosban tartott 1-5. osztályig edzéseket fiúknak és lányoknak egyaránt, Vas Peti és Sasa Vejinovic heti 5 alkalommal a Sportcsarnokban az 2005-2007 között születetteknek, Tóth Tamás és Czibere Zoli pedig a 2004 és korábban születetteknek vezényelték az edzéseket minden nap. Minden csoportban igyekeztünk egyéni képzéseket tartani, minél jobban betartva a pandémia okozta szabályokat. A hónap második felében már páros gyakorlatok is voltak, de a kontaktokat még kerültük. A játékosok örömmel jöttek edzésre, bár nagyon várják, hogy "normál" kosárlabdát is játszanak! Sokat fejlődtek technikailag a gyerekek ebben az egy hónapban, a fiatalok hiányosságai helyre kerültek, az idősebbek csiszolták tudásukat. Júliusban is végig edzéseket tartanak a Kosársuli edzői!"

 

Tóth Tamás: "Március végétől egészen május végéig otthoni feladatokkal, online felületeken igyekeztünk kollégáimmal szinten tartani a játékosok edzettségi állapotát. Ez nem volt egyszerű feladat, hiszen az egyéni körülmények nagyon különbözőek voltak, ennek ellenére csak dicsérni tudom a gyerekeket, hiszen kitartóan és becsületesen elvégezték a kért munkát. Június elejétől vissza tudtunk költözni a Hódtóiba, amit nagyon vártunk már edzők is és sportolók is egyaránt. Nehéz időszakon vagyunk túl remélhetőleg most már, erre nem lehet felkészülni, előre lemodellezni. Az MKOSZ iránymutatást és a törvényi szabályokat szigorúan betartva indult el a munka csakis kiscsoportos foglalkozások keretében, egyéni edzésekre fókuszálva. Az U20-as korosztály és a junior csapat edz velem, illetve Czibere Zoltánnal. Az edzések változatosak és élvezetesek, így sokkal könnyebben telik az idő, jobban esik a mozgás a srácoknak. Most, hogy nincs bajnokság és nyári szünet van, több időnk van a hibák javítására is. Terveink szerint nem állunk le és a júliust is végig fogjuk dolgozni, igyekszünk maximálisan kihasználni az adott szituációt. Sok tehetséges sportolónk van, szeretnénk nekik a legjobbunkat adni át!"

 
Vas Péter: "Június elejétől kiscsoportos edzéseket tartunk a Kertvárosi iskolában, a Szent István iskolában és a Hódtói Sportcsarnokban, előkészítő korosztálytól egészen az U20-asokig. Az edzések látogatottsága lassan indult be, de ezen az utolsó héten már majdnem mindenki visszatért a kosárpályára, U13-U20-ig minden edzésen 12 fő felett van a létszám. Szerencsére a Sportcsarnokban akár 10 palánknál is van lehetőségünk egyéni képzéseket tartani. Ez volt ennek a hónapnak a fő témája: a gyerekek térjenek vissza a pályára, találják meg a régi formájukat és kezdjenek el újra fejlődni. A következő hónapban már rendes csapatedzés is szóba jöhet. A gyerekek ki vannak éhezve a játékra. Jó látni rajtuk a kosárlabda iránti rajongásuk. Egész nyáron tartunk majd edzéseket, így a kimaradt 2 és fél hosszú hónapot megpróbáljuk bepótolni, hogy a bajnokságokban szépen tudjunk szerepelni."


Vuk Pavlovic: "Június elején kezdtük el újra az edzéseket, a vírusra való tekintettel főleg egyéni képzéseken volt a hangsúly, mellőzve a testi kontaktust. Jó lehetőség ez a kosarasoknak a technikai elemek fejlesztésére, a kezdőknek pedig remek lehetőség, hogy megismerkedjenek a sporttal és megtanulják az alapokat. Júliusban is fogunk edzéseket tartani, várunk minden Kosársulis kosarast, a fiúknak hétfőn, szerdán és pénteken vannak a foglalkozások; a 11 évnél fiatalabbaknak 14:00-15:00, a 11-13 éveseknek pedig 15:00-16:00 között. A lányoknak kedden és csütörtökön lesznek az edzések; a 12 évnél fiatalabbaknak 14:00-15:00, a 13-16 éveseknek pedig 15:00-16:00 az időpont. A kezdőket is várjuk sok szeretettel!"

Keress Minket a Facebook-on is

Belépés