Az NB I/B Zöld csoportjában elkezdődött az alapszakasz utolsó hónapja a Vásárhelyi Kosársuli számára. A "tavaszköszöntő" nem sikerült a legjobban, a sérülésektől tűzdelt felnőttcsapat kikapott a Kecskeméttől a Hódtóiban.

 

Hargitai Krisztián, Kelemen Balázs és Molnár Bence sem állt Tóth Tamás rendelkezésére a 25. fordulóban, és ha hozzávesszük, hogy a tíz főt számláló gárdából (amelyet a három juniorkorú is alkotott) Ságodi Róbert a találkozó felénél kidőlt, eléggé nehéz helyzetben volt szerda este a legutóbbi hat meccséből hatot nyerő Kosársuli. Hiába a pazar forma az utóbbi hetekből, a KTE-Duna Aszfalt is kiváló egységet alkot: a szezonban a felek mindkét összecsapása egylabdásra sikeredett, egyszer a vásárhelyiek győztek, egyszer a lilák. 

Ezúttal mi kezdtünk jobban, a remekül játszó Varga testvérek vezetésével az egész első negyedben nálunk volt a csekély előny. Igazi triplapárbaj jellemezte a parkettet, Vuk Pavlovic szép egyéni megoldásokkal és nagy asszisztokkal szállt be a "buliba" és vezetőedzőnk rotációja is jól működött (25-22).

A második játékrésztől kezdve aztán fokozatosan átvette a kezdeményezést az amerikai Chester Lewis hiányát kevésbé megérző vendéggárda, Nikola Vukceviccsel az élen elkezdtek extrán dobni, és ugyan masszív palánk alatti megoldásokkal tartottuk a lépést, kialakult egy leheletnyi különbség a félidő végére: pont a szünetre az addigi legnagyobb differencia (41-49).

A fordulás utáni első öt perc végképp eldöntötte a dolgok érdemi sorsát. A mieink kihagyott büntetőit megbosszulta Váradi Kornél együttese, a pontos Kosársuli-hármasokra egyből érkezett a válasz, s ugyan a 29. percben felcsillant a remény, hisz öt pontra zárkóztunk (59-64), egy 7-0-s rohammal túl nagy hátrány jött össze a záró tízpercre. 

Ahol küzdött foggal-körömmel a sosem látott formációban felálló Vásárhely: Balogh László és Bodócsi Benjámin is megmutatta, nem véletlenül tagjai a felnőttkeretnek, és Pavlovic kipontozódása után Rostás Imre és Varga Zalán pontjai egészen a hajráig életben tartották a reményeket, amit egy-két érdekes játékvezetői ítélet is csökkentett. Az erős napot kifogó kecskemétiek azonban jól játszottak, a tavaly október végi Hepp-kupa-meccsel ellentétben nem engedték a Kosársulinak, hogy kiénekelje a sajtot a szájukból, és összességében megérdemelten vitték el a pontokat. A 97-85-ös, a szezonban szám szerint második hazai vereség nem jött jókor, ám panaszunk nem lehet a megrostált csapatra - kicsivel keményebb játékkal és több szerencsével a szerdai játéknapon az Újpesttől szoros vereséget szenvedő Bonyhád otthonában is meglepetéseket okozhatunk...

 

NB I/B Zöld csoport, 25. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-KTE-Duna Aszfalt 85-97 (25-22, 16-27, 18-22, 26-26)

Hódtói Sportcsarnok, 250 néző. Vezette: Dr. Varga, Kruk, Németh

 

Kosársuli: VARGA Á. 18/6, Ságodi -, Bálint 6, VARGA Z. 29/15, Perák 8

Csere: Rostás 13, Pavlovic 5, Acimovic 4, Balogh -, Bodócsi 2

Vezetőedző: Tóth Tamás

Kecskemét: VUKCEVIC 27/12, Plézer 15/6, MOLNÁR 15, Kucsera 15/3, Fülöp 1

Csere: Varga B. 11, Lukács 6/6, Orgona 7/3

Vezetőedző: Váradi Kornél

 

Tóth Tamás: "Molnár Bence mellé a Kaszások ellen Kelemen és Hargitai is lesérült, így igen tartalékosan álltunk ki. Az első félidőben Ságodi is lesérült, ennek ellenére sem adtuk fel. A védekezésünk túl puha volt, így a támadásunk is olykor ritmustalan. Sok időnk nincs szomorkodni, mert két nap múlva már Bonyhádon vár ránk fontos bajnoki. Gratulálok a Kecskemétnek, parádésan dobtak ma!"


Folytatás tehát szűk két nap múlva, március 6-án, pénteken 18 órakor a Bonyhád otthonában.

Hajrá, Kosársuli!

Keress Minket a Facebook-on is

Belépés