Az NB I/B Zöld csoportjának további alakulása szempontjából különösen érdekes és izgalmas mérkőzést játszott U20-as és felnőttcsapatunk pénteken - nem akárhogy!

 

Fiataljaink ellenfele az a SMAFC volt, amelyik egyértelműen a bajnokság 3. legerősebb csapata: eddig a hibátlan Pécs mellett csupán Tóth Tamás fiai tudták legyőzni őket, még novemberben. Ráadásul a mieink a múlt szombati vereséget követően egyértelműen a javítást tűzték ki célul. Ehhez a páratlan negyedekben nem, a párosokban viszont asszisztált a vendéglátó, így roppant kiélezett és végletekig szeszélyes mérkőzést játszottak a felek. A találkozó krónikájához hozzátartozik, hogy 16-0-val (!) kezdett a Sopron - a 87-77-es végeredmény tudtában lazán megállapítható lenne, hogy adott némi előnyt a Kosársuli... Mindenesetre a 11. percben már 25-24-gyel nálunk volt az előny, sőt, a félidőre 15 ponttal léptünk meg (51-36). Innen ismét óriási fordulat következett, a 28. percben, 61-58-nál már a soproniak érezhették nyeregben magukat, a végjátékban aztán újfent összekapta magát a vásárhelyi alakulat, és a Hargitai Krisztián, Bálint Erik, Nemanja Acimovic, Varga Ákos négyes vezetésével lezárta a nem könnyű meccset - utóbbi két játékosunk dupla-dupláig jutott. Hosszú kihagyást követően Börcsök Bence is pályára lépett. A tabella 2. helyének megszerzéséért hatalmas lépést tett a Kosársuli!

 

NB I/B U20 Zöld csoport, 22. forduló:

Soproni MAFC-Vásárhelyi Kosársuli 77-87 (24-22, 12-29, 27-11, 14-25)

Sopron, Krasznai Ferenc Egyetemi Sportcsarnok. Vezette: Rokob, Wischy

 

Kosársuli: Bodócsi 4/3, Balogh 11/3, VARGA Á. 20/9, HARGITAI 21/12, Acimovic 12

Csere: Bálint 15, Börcsök 2, Nánási 2, Drávai -, Kozma -

Vezetőedző: Tóth Tamás
 
Tóth Tamás: "Mindkét félidő legelején öt-öt percnyi előnyt adtunk a Sopronnak 19-2-es és 20-5-ös részeredménnyel...a maradék harminc percben mi repesztettünk egy 80-38-as különbséget, így a két gyatra kezdésünk ellenére is sima győzelmet arattunk ötórás utazással a hátunk mögött. 
Időt sem kellett kérnem, mert egyetlen pillanatban sem éreztem úgy, hogy nem mi nyernénk meg ezt a rangadót. A sikerünk egyik kulcsa az volt, hogy ellenfelünk nem tudta lereagálni kellőképpen a védekezésváltásainkat, a másik pedig a két kispad közötti különbség volt, hiszen jól szálltak be a játékosaim a meccsbe. Tartalékosan álltunk ki a betegségek miatt, de így is hoztuk a derbit, amiért gratuláció jár a fiúknak! Nagy lépést tettünk az ezüstérem felé vezető úton a Sopronnal szemben, a saját kezünkbe került a sorsunk! Megint született több szép egyéni teljesítmény, de annak jobban örülök, hogy amikor kellett, megrázta magát mindig a társaság főleg védekezésben és ragyogó játékkal állva hagytuk ellenfelünket. Szerencsés és büszke edző vagyok, mert olyan srácokkal dolgozhatok együtt, akik egymásért hajtanak, küzdenek!"
 
Felnőttcsapatunk ősszel könnyedén múlta felül az előző idény végén kieső, ám aztán mégis a Zöld csoportban maradó Sopront, az utóbbi hetek formáját látva ezúttal is esélyesként lépett pályára - a mérkőzés összképe alapján a kezdeti ellenállást leszámítva pedig pontosan úgy is játszott, ahogy kell. A 7. percben már 10 ponttal ment a hazai csapat, ez a különbség egészen a második negyed közepéig kitartott, amikor Bálint Erik és Vuk Pavlovic ketteseinek hála közelebb zárkóztunk. Sőt, a félidő végén Rostás Imre triplájával már nálunk volt az előny, az itt is dupla-duplázó Varga Ákos hármasa pedig egy  egészen extra 13-0-s roham, egyben a játékrész lezárását eredményezte (47-37). 
 
A szünet után igyekezett tartani a tempót a Sopron, ám vezetőedzőnk kiváló rotációját a játékosok erős játékkal hálálták meg, és magabiztosan kontrollálták a történéseket - mind a kilenc pályára lépő Kosársulis feliratkozott a pontszerzők közé, sőt, heten is 10-es, vagy annál magasabb VAL-értékkel zártak. A harmadik negyed végén már szűk húsz pontnál járt a differencia, amelyből elindulva faragott ugyan a vendéglátó, ám megközelíteni nem tudta a masszívan lepattanózó és jól dobó mieinket. A végjátékban az egyaránt kiváló napot záró Pavlovic, Bálint, Varga Ákos hármas kozmetikázott pozitív irányba az eredményen, a 93-79 abszolút megérdemelt sikert tükröz. Ez volt zsinórban az ötödik győzelmünk, az 5. Kecskeméttel azonos mutatóval már a 6. helyen állunk a tabellán, és jócskán megnöveltük esélyeinket a felsőházi rájátszásba jutásra!
 
 
NB I/B Zöld csoport, 22. forduló:
 
Soproni MAFC-Vásárhelyi Kosársuli 79-93 (22-15, 15-32, 16-23, 26-23)
 
Sopron, Krasznai Ferenc Egyetemi Sportcsarnok. Vezette: Gaál, Sentényi, Kéri
 

Sopron: CZUKOR 26, Márkus 5/3, Soós 3, BAKK 18/9, Panta 4
 
Csere: Krajisnik 2, Papp 5/3, Németh 2, Kovács 10, Horváth 4
 
Vezetőedző: Csaplár-Nagy Arnold
 
 
Kosársuli: Molnár 6, Kelemen B. 8/6, VARGA Á. 19/9, Varga Z. 11/3, Hargitai 4
 
Csere: Acimovic 2, PAVLOVIC 18, Rostás 9/3, BÁLINT 16
 
Vezetőedző: Tóth Tamás
 

Tóth Tamás: "Értékes győzelmet szereztünk, gratulálok mindkét csapatnak! Úgy gondolom, hogy sokkal jobban akartuk ezt a sikert, fizikailag és mentálisan is jobban bírtuk ellenfelünknél a meccset. Ilyen jó százalékkal már rég dobtunk és a védekezésünk is három negyeden keresztül kimagasló volt. A mai napon pont ennyivel voltunk erősebbek a Sopronnál!"


Folytatás két hét múlva szombaton, február 22-én, méghozzá hazai környezetben: az U20-asoknál 11., a felnőtteknél éllovas Cegléd látogat a Hódtói Sportcsarnokba. Más kérdés, hogy manapság listavezetőként nem nagyon éri meg betenni bárkinek is a lábát a vásárhelyi katlanba...

Hajrá, Kosársuli!

Keress Minket a Facebook-on is

Belépés