Szombaton az U20-asoknál és a felnőtteknél is listavezető Rátgéber Akadémia látogat a Hódtói Sportcsarnokba.

 

Mondanunk sem kell, milyen szintű derbikkel indul a február az NB I/B Zöld csoportjában. A fiataloknál Tóth Tamás 2. helyen álló együttese eddigi egyetlen vereségét pont a pécsiektől szenvedte el, így most fűtheti a revans vágya a Kosársulit - már csak azért is, hogy megtörje a tabellán éllovas, bombaerős baranyaiak hibátlan mérlegét. A felnőtteknél is a visszavágás a cél, a már a felsőházi rájátszást érő 8. pozícióban lévő mieink arra készülnek, hogy negyedik csapatként tudják legyőzni a 14-3-as mérlegű listavezetőt.

 

"Nem túlzás azt állítani, hogy a legnehezebb hazai meccsünk következik szombaton" - kezdte esélylatolgatását vezetőedzőnk, Tóth Tamás.

 

"Az ellenfelünk a listavezető, akik mindössze háromszor hagyták csak el vesztesen a pályát. Legutóbb a bombaerős Újpestet verték meg közel húsz ponttal otthon. A kispadjukon az A-csoportos rutinnal is bíró Ivica Mavrenski ül, szakmai mentoruk és akadémiájuk névadója Rátgéber László, akit szintén nagyon tisztelek. A keretüket olyan tehetséges játékosok alkotják, akik közül többen korosztályos válogatottak is és sokuk előtt ígéretes pályafutás áll. Nehéz dolgunk lesz, de nem lehetetlen a legyőzésük sem. Korszerű kosárlabdát játszanak rengeteg futással, rendkívül fizikális csapat. Nem ragozom tovább, betonfalnak ütközünk.

 

Ennek ellenére mégis bravúrra készülünk. Sérülés és betegség is nehezíti a feladatunkat, de nem keresünk kifogást, nyerni szeretnénk! Pár taktikai húzással igyekszünk meglepetést okozni, de az biztos, hogy a legjobbunkat kell hozni, hogy legyen keresnivalónk a pécsiek ellen. 
 
 
A felnőttek előtt az U20-as gárdánk vív remélhetőleg egy nagyon színvonalas meccset a Rátgéber Akadémiával. Az U20-as tabellát is ők vezetik veretlenül, de egyetlen vereséggel mi követjük őket, ami hatalmas teljesítmény tőlünk is!
 
Emelem kalapom a csapatom előtt, hétről hétre extrát hoznak, szombat délután is csodára készülünk!"
 
 
A felnőttek találkozóját megelőző bemutatás szomorú apropóból rendhagyó lesz: Kobe Bryantre emlékezünk. Ennek apropóján felhívással is élünk szurkolóink számára. "Szeretnénk méltóképpen megemlékezni Kobe Bryantről a magunk módján, nagyon megrázott mindenkit a tragikus halála. Felfoghatatlan veszteség érte a kosárlabda-társadalmunkat, de túlzás nélkül az egész világot. Nem csupán egy legendás sportolót, hanem milliók példaképét veszítettük el. Arra biztatom a közönségünket, hogy aki teheti, sárga felsőbe öltözve jöjjön szurkolni, ezzel is utalva a volt klubjának a színére és tisztelegve a Fekete Mamba előtt" - zárta szavait Tóth Tamás.
 
 

A vásárhelyi katlanban minden hazai drukkerre extra szükségünk lesz tehát! Az U20-asok összecsapása 16 órakor, a felnőtteké 18 óra 30 perckor kezdődik. A belépés ingyenes!

Hajrá, Kosársuli!

Keress Minket a Facebook-on is

Belépés