Kedves Szülők! Tisztelt Szurkolóink és Szimpatizánsaink! Segítsenek nekünk, máris kezdhetjük a 2020/2021-as TAO támogatások megszerzését! Ezt a pénzt csak utánpótlás korú sportolóinkra költhetjük, a Kosársuliban edző és versenyző gyerekre.
Ha van ötletük, írjanak bátran: dr.elekandras@t-online.hu

 

U20-asaink fölényes sikert arattak: hibátlanul kezdődött a hétvége a Hódtóiban!

 

A fiatalok egyértelmű esélyesként léptek pályára az NB I/B Zöld csoportjának 16. fordulójából elhalasztott mérkőzésen. A békési U20-asok a tabella 11. helyén állnak, és ennek megfelelően a pályán is kijött a különbség - Tóth Tamás alakulata a hibátlan Pécs első számú üldözőjeként végig uralta a pénteki összecsapást. Az extra első negyedet (37-14) még simább második követte, a 69-32-es félidei állást követően pedig belefért, hogy mindenki megkapja az esélyt és a játékperceket, ezzel a harmadik negyedben picit közelebb lopózzon az ellenfél. A vége ismét a Kosársulié volt, a 114-70-es végeredményből öten is 15 pont fölött zártak, Nemanja Acimovic 31 ponttal és 20 lepattanóval jutott dupla-dupláig. A csapat legközelebb január 25-én, szombaton játszik, szintén hazai környezetben, a Pápa ellen.

 

NB I/B U20 Zöld csoport, 16. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-Békési SZSK 114-70 (37-14, 32-18, 14-26, 31-12)

Hódtói Sportcsarnok, 50 néző. Vezette: Márkus, Utasi B.

 

Kosársuli: Varga Á. 2, Bodócsi 6, BALOGH 15/6, BÁLINT 18, ACIMOVIC 31/6

Csere: NÁNÁSI 16/12, KELEMEN N. 16, Hargitai 5/3, Sirkó -, Kozma 3/3, Filak -, Drávai 2

Vezetőedző: Tóth Tamás

Tóth Tamás: "Ellenfelünk és mi is tartalékoltunk a felnőtt mérkőzés előtt, így félgőzzel, letámadás nélkül vertük simán a szimpatikusan,lelkesen,olykor részsikerekkel küzdő Békést. Domináltunk palánk alatt és szinte a játék minden elemében jobbak voltunk, így a különbség ellenfelünkre nézve hízelgő, lehetett volna sokkal nagyobb is. Gratulálok a játékosaimnak, hogy egész jó ritmust diktálva, magabiztosan lehozta zsinórban a tizedik győzelmét a csapatom!"

 

Rangadóhoz méltóan kezdődött a felnőttek összecsapása - elég régóta nem sikerült legyőzni az örök rivális Békést, ráadásul a szeptemberi találkozón elszenvedett vereség miatt is fűtötte a visszavágás a sárga mezes vásárhelyieket. A fantasztikus napot kifogó Hargitai Krisztián pontjaival kezdődött a meccs, majd a palánkok alatti, pontos párbajokat a Kosársuli törte meg Varga Ákos triplájával és a szintén zseniálisan játszó Vuk Pavlovic ketteseivel. Az intenzív kezdésből mi jöttünk ki egy fokkal jobban, de már az első percekben érződött, szoros rangadó lesz a javából (21-17).

A második negyed egyértelműsítette, ellépni egyik csapat sem tud komolyabban - jelen esetben a vendéglátóról volt szó. Kelemen Balázs triplái után előbb nyolc, majd a 17. perchez érve már tíz pont volt a különbség, ám Hargitai nagyszerű zsákolását követően valami megtört a lendületben, Koma és Krstic vezényletével felzárkózott a vendégcsapat, a szünetre így minimális hazai előnnyel vonulhattak a felek (41-38).

 

A szünetet követően sem változott sokat érdemben a játék képe, már ami a differenciát illette. Mindkét gárda feljebb kapcsolt eggyel ugyanis, az adok-kapok pedig helyenként kemény védekezésbe torkollott, a meccs végére Perák Denis és Kelemen Balázs is kipontozódott. Varga Ákos hármasára békési hármas volt a válasz, majd bátyja, Zalán pontjai után "Ecset" kapott faultot és sportszerűtlent. Krstic négy büntetőjéből kettő kimaradt, ám nem sokra rá beszórt egy, majd még egy triplát, így átvette a vezetést a Békés (54-57). Nem adta fel azonban a Kosársuli, Tóth Tamás remekül rotálta a sort, és az elvesztett labdát nem ismerő Pavlovic-Hargitai kettős vezetésével a negyed végén már 65-61 állt az eredményjelzőn. Pár ezredmásodperc hiányzott, hogy nem 68-61, Varga Zalán ugyanis hihetetlen, a parkettről indított mozdulattal kosarat dobott, ám sajnos időn túl - tegyük hozzá, a játékvezetői hármas is megjegyezte, ilyen jelenetsort nem mindennap látni. 

Innen is volt visszaút a Békésnek, masszív játékkal kihasználták a néhány pillanatos vásárhelyi üresjáratot, az utolsó öt perc így vendégfórból indult. A hajrában a szív és az ész dominált, okos és taktikus védekezéssel, pontosan befejezett akciókkal azonban nem volt kérdés, kié lesz a siker. Rostás Imre büntetőjénél a 39. percben öt pontra duzzadt az előny, és hiába igyekezett látványos triplákkal menteni a helyzetet a Békés, s bár lényegi különbség nem volt a felek között a mérkőzésen, a jobb egyéni teljesítmények, az összeszedett csapatként funkcionálás és a higgadtabb mentalitás döntőnek bizonyult. A 90-84-es vásárhelyi sikert a csapatkapitány Pavlovic büntetője állította be: megérdemelt és a felsőházi rájátszás szempontjából nagyon fontos győzelmet arattunk! 

 

NB I/B Zöld csoport, 16. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-OMNIA Pub&Food Békés 90-84 (21-17, 20-21, 24-23, 25-23)

Hódtói Sportcsarnok, 250 néző. Vezette: Radnóti, Vadász, Téczely

 

Kosársuli: Kelemen B. 10/6, Varga Á. 8/6, Ságodi -, VARGA Z. 14, HARGITAI 26/6

Csere: PAVLOVIC 19, Molnár 4, Rostás 5, Perák 4, Balogh -

Vezetőedző: Tóth Tamás

 

Békés: Kertész 2, KRSTIC 26/15, Vass 3/3, Lógár 16/3, KOMA 27

Csere: Szabó 3, Osiyemi -, Balog 7/3

Vezetőedző: Balog Vilmos

 

Tóth Tamás: "Évek óta nem nyert a Kosársuli a Békés ellen, végre ez a sorozat megszakadt. Sok sebből vérzik az ellenfelünk, de mi sem tudtunk problémamentesen készülni. Amit elterveztünk taktikailag, véghez tudtuk vinni és erősek voltunk mentálisan a végjátékban is. Megdolgoztunk ezért a sikerért, gratulálok mindkét csapatnak, sportszerű derbi volt!"

 

Nincs sok idő pihenésre, január 19-én vasárnap 18 óra 30 perckor a DEAC U23 ellen lép pályára a csapat a Hódtóiban. Ott is minden szurkolóra szükségünk lesz!

Hajrá, Kosársuli!

Keress Minket a Facebook-on is

Belépés