Kedves Szülők! Tisztelt Szurkolóink és Szimpatizánsaink! Segítsenek nekünk, máris kezdhetjük a 2020/2021-as TAO támogatások megszerzését! Ezt a pénzt csak utánpótlás korú sportolóinkra költhetjük, a Kosársuliban edző és versenyző gyerekre.
Ha van ötletük, írjanak bátran: dr.elekandras@t-online.hu

 

Az NB I/B Zöld csoportjának 17. fordulójában, szombaton az Újpest-MT volt a Vásárhelyi Kosársuli ellenfele. Tóth Tamás csapatai kemény meccsekre számíthattak a főváros IV. kerületében - ennek megfelelően alakultak a dolgok.

 

U20-asaink a hazai pályán erős lilákkal szemben bizonyították, miért számítanak a bajnokság egyik legnagyobb esélyesének és miért állnak a tabella második helyén. Masszívan fellépett ugyanis a vendéglátó, kiváló kezdés után egészen a 15. percig vezettek, és bizony elő kellett kapnia a jó formát és a kellő küzdést Tóth Tamás fiataljainak. A 41-40-es félidőt követően az Újpest a harmadik negyed elején ismét meglépett hét ponttal, ám az utolsó játékrészre összekapta a szoros védekezését a Kosársuli, a végjátékban pedig a higgadtabb játék döntőnek bizonyult. A 81-73-as sikerből - amelyet a gyenge triplázást ellensúlyozva a jó palánk alatti játék tett teljessé - Hargitai Krisztián, Nemanja Acimovic és Varga Ákos is dupla-duplával vette ki a részét.

 

NB I/B U20 Zöld csoport, 17. forduló:

Újpest-MT-Vásárhelyi Kosársuli 73-81 (25-22, 15-19, 14-18, 19-22)

Újpest, Bajza József Általános Iskola. Vezette: Matics, Szentpáli-Gavallér

 

Kosársuli: Kelemen N. 9, Nánási 6/6, Varga Á. 11/3, HARGITAI 16/3, ACIMOVIC 22

Csere: Bodócsi 4, Megyesi -, Drávai 6, Balogh 4, Kozma 3

Vezetőedző: Tóth Tamás

Tóth Tamás: "Kellemetlen stílusban játszott az Újpest, mi pedig nem voltunk elég élesek sajnos ezen a napon. Gyengébben dobtunk a szokottnál, lesz min javítanunk még. A győzelemnek örülök, a mutatott játéknak nem!"

 

Felnőttcsapatunknak a bajnoki címért küzdő alakulat otthonában kisebb csodára lett volna szüksége, hisz Dejan Mladenovic együttese ősszel a Hódtóiban is győzni tudott, és azóta sem különösebben megingathatók, főleg hazai környezetben. Sajnos ezúttal is kijött az a különbség, amely jelenleg a bajnokság talán legkomplexebb csapatává emeli az Újpestet.

Már az első negyed felétől fokozatosan átvette az irányítást az ellenfél, az amerikai Darion Rackley vezényletével elléptek, és ezt a vezetést egy pillanatig sem adták ki a kezükből. Az extra támadó- és szoros védekező játékra nem volt ellenszer a 2019 végi formától ezúttal elmaradó mieinktől, így gyakorlatilag már az első félidőben eldőltek az érdemi dolgok. 

A 44-26-os fordulást követően a harmadik negyedben tovább nyílt az olló, sok hibával játszott Tóth Tamás legénysége, ezt pedig kegyetlenül kihasználta az Újpest. A végén csupán kozmetikázni tudott a Kosársuli, a 83-56-os végeredményből csak tanulni lehet a következő találkozókra. Örömteli, hogy a két fiatal, Balogh László és Bodócsi Benjamin összesen 21 percet töltött a pályán. 

 

NB I/B Zöld csoport, 17. forduló:

Újpest-MT-Vásárhelyi Kosársuli 83-56 (21-11, 23-15, 30-13, 9-17)

Újpest, Bajza József Általános Iskola. Vezette: Kulcsár, Kapusi, Csák

 

Újpest: RACKLEY 18/6, Széphelyi 10/3, Nagy K. 13/6, JOÓ 13, DR. FRANCZVA 14

Csere: Pollák 10/6, Surmann P. 2, Nagy R. 3, Ipacs -, Balogh -

Vezetőedző: Dejan Mladenovic

 

Kosársuli: Molnár 9, Kelemen B. 10, Varga Á. -, Bálint 6, Hargitai 2

Csere: Varga Z. 9/3, Pavlovic 5, Perák -, Balogh 2, Rostás 10, Acimovic -, Bodócsi 3

Vezetőedző: Tóth Tamás

 

Tóth Tamás: "Három negyednyi értékelhetetlen játékkal asszisztáltunk a kiváló újpesti teljesítmény mellé. Távoli dobások és agresszív védekezés nélkül nem lehet meccset nyerni, pláne idegenben. Gratulálok az Újpestnek, nagyon fel vannak építve, remek stábjuk van! Jövő héten két fontos mérkőzés vár ránk, ott egészen más arcunkat fogjuk mutatni."

 

Valóban fontos hét vár a Kosársulira, ugyanis január 17-én, pénteken és január 19-én, vasárnap is hazai környezetben lép pályára a csapat - előbb a Békés, utóbb a DEAC látogat Vásárhelyre. 

Hajrá, Kosársuli!

Keress Minket a Facebook-on is

Belépés