Kedves Szülők! Tisztelt Szurkolóink és Szimpatizánsaink! Segítsenek nekünk, máris kezdhetjük a 2020/2021-as TAO támogatások megszerzését! Ezt a pénzt csak utánpótlás korú sportolóinkra költhetjük, a Kosársuliban edző és versenyző gyerekre.
Ha van ötletük, írjanak bátran: dr.elekandras@t-online.hu

 

U20-as és felnőttcsapatunk a Szolnoki Olajbányász otthonában lépett pályára szerdán az NB I/B Zöld csoportjában. Ezek voltak 2019 utolsó mérkőzései a Kosársuli számára - és hogy máshogy is lehetne zárni az esztendőt, mint két szép győzelemmel!

 

U20-asaink egyértelmű esélyesként léptek pályára a sereghajtó ellen, és ennek megfelelően a kisebb meglepetésre szoros első negyedet követően fokozatosan lelépték a hazaiakat - a páros negyedekben mindössze hét, valamint hat pontot engedélyeztek a Szolnoknak. A fölényes, 96-43-as siker immár zsinórban a nyolcadik volt a szezonban, így továbbra is remek formában, a tabella második helyéről várhatja az új évet. Tóth Tamás 72 lepattanót szedő csapatából Nemanja Acimovic és Hargitai Krisztián is dupla-dupláig jutott, de Filak László 13 lepattanója és Bálint Erik 20 pontja, no meg a remek egység és mindenki egyéni teljesítménye is kellett a győzelemhez. 

 

NB I/B U20 Zöld csoport, 15. forduló:

Szolnoki Olajbányász – Vásárhelyi Kosársuli 43-96 (19-19, 7-24, 11-23, 6-30)

Szolnok, Tiszaliget, 20 néző. Vezette: Szőcs, Fenyvesi

 

Kosársuli: Bodócsi B. 5/3, Balogh L. 10, Kozma P. 9/9, Bálint E. 20/3, ACIMOVIC N. 25/3.
 
Csere: Filak L. -, HARGITAI K. 15/6, Megyesi D. 5, Drávai T. 5/3, Nánási D. 2.
 
Vezetőedző: Tóth Tamás
 
Tóth Tamás: "Az alapszakasz felének és a naptári évnek az utolsó mérkőzésén már a fáradtság és a sérülések nehezítették a dolgunkat. Meglepően jól kezdett a szolnoki csapat, az első tizenöt percben egál volt, innen 69-17-re nyertük meg az utolsó 25 percet. A mai bajnokival nem vagyok teljesen elégedett, de az őszi szezonban mutatott játékkal és hozzáállással maximálisan elégedett vagyok! Támadásban egy elképesztően brutális számot, 110 pontot átlagolt a csapatom, védekezésben hetven pont alatt tartottuk az ellenfeleinket. Ez a teljesítmény a bitangerős pécsi, bajnokesélyes akadémia után a második pozíciót jelenti nekünk a tabellán egyetlen vereséggel a 11 győzelmünk mellett. 
 
Köszönöm azon játékosok  kemény munkáját, akik időt, energiát nem sajnálva beletettek a közös sikerekbe, igyekszem hatékonyan támogatni őket a sportpályafutásukban!  Januártól újult erővel vetjük bele magunkat ismét a küzdelmekbe, szeretnénk továbbra is töretlenül fejlődni! Kellemes Ünnepeket kívánok minden Kosársuli szurkolónak, támogatónak, sportolónak!"

 

felnőttek összecsapásának egy fontos, plusz lélektani tétje is volt: egy esetleges sikerrel a Kosársuli utolérhette a Szolnokot a tabellán, egyben megközelíthette a felsőház alsó felét. Szerencsére így is történt!

Jól kezdtek a mieink ugyanis a kapkodó Olajbányász ellen, az egész találkozón remekelő Varga Ákos vezényletével, szoros védekezéssel és pontos támadásokkal rohanták le a játék képét nehezen felvevő vendéglátót. Tóth Tamás ezúttal is megtalálta a megfelelő rotációt, ezáltal egyéni teljesítményben mindenki hozzá tudott adni a mérkőzéshez - ezek a villanások is jelentették a különbséget az első negyedben (15-24), majd a másodikban is, ahol Molnár Bence kosaraival folytatódott a koncentrált, összeszedett séma és egyre nőtt az előny. A szünetre tizenhárom pontos, 45-32-es előnnyel vonulhattak a kékmezes vásárhelyiek.

 

Ahogy az várható volt, a tehetséges hazaiak (akik közül többen is az A-csoportos együttes tagjai) fejét a félidőben "összerántotta" Jakab Máté, így a harmadik játékrész során fokozatosan zárkózott a Szolnok, feljavult a védekezésük, nem engedélyeztek könnyű kosarakat. A megtorpanás ellenére jó palánk alatti hatékonyságnak és egy-egy, pont a megfelelő pillanatban érkező triplának hála sikerült őrizni valamennyit a különbségből a hajrára (56-61).

Ahol aztán Varga Zalán hármasa után Taiwo közelijeivel előbb három pontra jött fel a Szolnok, majd a pontatlanságok megbosszulni látszottak: az utolsó négy percet egypontos fórból kezdhettük. Ekkor azonban érkezett az a fajta egyéni és csapatszintű higgadtság, ami döntő faktornak bizonyult: Varga Zalán kettesei és Molnár büntetői nyugtatták a csapatot, a hazaiak ellenben sokat hibáztak, a záró "büntetőző párbajból" pedig a mieink jöttek ki jobban. A 76-70-es, teljesen megérdemelt győzelem annak tükrében különösen értékes, hogy a negyven perc alatt egyszer sem vezettek a hazaiak. Az első idegenbeli siker nem is jöhetett volna jobbkor a szezonban: immár kilencedik a tabellán a Kosársuli! 

 

NB I/B Zöld csoport, 15. forduló:

Szolnoki Olajbányász U23 – Vásárhelyi Kosársuli 70-76 (15-24, 17-21, 24-16, 14-15)

Szolnok, Tiszaliget, 100 néző. Vezette: Varga, Sentényi, MakraiSzolnok: Csák 19/9, Nyerges 5/3, PALLAI 22/9, Arnóth -, Taiwo 7.

Csere: Frikker 4, Gilszki 11/9, Orbán 2, Rékasi -, Komlósi -.

Vezetőedző: Jakab MátéKosársuli: MOLNÁR 20/3, VARGA Á. 16/3, Kelemen B. 6, Bálint -, Hargitai 8.

Csere: Pavlovic 2, Varga Z. 11/3, Rostás 8, Perák 5.

Vezetőedző: Tóth Tamás

Tóth Tamás: "Az ország talán legnagyobb szentélyében megtiszteltetés még játszani is, nemhogy nyerni! Extra első félidőnket extra szolnoki követte, nem vagyok teljesen elégedett. Gratulálok mindkét társaságnak, izgalmas derbi volt! Kellemes ünnepeket kívánok minden kosárlabdabarátnak!"

 

A folytatás 2020. január 11-én, szombaton az Újpest otthonában jön, míg a következő hazai meccseket január 17-én, pénteken rendezzük a Békés ellen. 

Minden Kosársuli-szimpatizánsnak kellemes ünnepeket és boldog új évet kívánunk!

Hajrá, Kosársuli!

Keress Minket a Facebook-on is

Belépés