Kedves Szülők! Tisztelt Szurkolóink és Szimpatizánsaink! Segítsenek nekünk, máris kezdhetjük a 2020/2021-as TAO támogatások megszerzését! Ezt a pénzt csak utánpótlás korú sportolóinkra költhetjük, a Kosársuliban edző és versenyző gyerekre.
Ha van ötletük, írjanak bátran: dr.elekandras@t-online.hu

 

2019 utolsó hazai mérkőzéseit rendezték szombaton a Hódtói Sportcsarnokban U20-as és felnőttcsapatunknak a Tiszaújváros ellen. Egy bizonyos: soha rosszabb napot a hódmezővásárhelyi kosárlabdasportnak!

 

Fiataljaink indították a kora estét, méghozzá a szokásoknak megfelelően hatalmas játékkal. Már az első félidőben 72 pontig jutott Tóth Tamás legénysége, majd a másodikban sikerült még ehhez is hozzátenni egy nagy adaggal - az utolsó játékrészt például 41-18-ra nyertük. Mondanunk sem kell, hogy a 137-80-as siker a legtöbb pontot hozó találkozó volt eddig a szezonban, amelyből Nemanja Acimovic egymaga 43 (!) ponttal és 15 lepattanóval vette ki a részét. Le a kalappal a menetelés előtt, a hibátlan pécsiek mögött továbbra is második az U20 a tabellán!

 

NB I/B U20 Zöld csoport, 14. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-Tiszaújvárosi Phoenix KK 137-80 (32-21, 40-28, 24-13, 41-18)

Hódtói Sportcsarnok, 50 néző. Vezette: Czékmán, Jáhni

 

Kosársuli: Kelemen N. 15/6, Varga Á. 10/6, Bálint E. 21/6, Hargitai K. 4, Acimovic N. 43/6.

Csere: Sirkó H. 3/3, Balogh L. 4, Filak L. 3/3, Nánási D. 15/6, Megyesi D. 9, Kozma P. 6, Bodócsi B. 4.

Vezetőedző: Tóth Tamás

Tóth Tamás: ”Az első félidőben nem voltam elégedett a védekezésünkkel, ezt a második félkidőre rendbe is tettük. A támadásaink dinamikusak voltak, ami brutálisan sok, 104 rádobást eredményezett mezőnyből és 68 megszerzett lepattanót. Ismét több extra egyéni teljesítmény is született, de ki kell emelnem a tehetséges szerb centerünk félelmetes produktumát! Örülök annak, hogy letámadás nélkül is ilyen sok pontot szereztünk és ismét egy közönségszórakoztató meccset játszottunk. Szépen lépkedünk a célunk felé, gratulálok a játékosaimnak!”

 

A két meccs között a Kosársuli szakosztályai közösen fotózkodtak, így az utánpótláscsapatok játékosai is végigszorították a felnőttek mérkőzését. Kellett is a biztatás, és talán ez a szurkolás is extázisba hozta a csapatot a végjátékban.

 

A közönség nem csupán a mérkőzés eleji szaloncukor dobálást élvezhette, igazi tűzijátékot láthatott a pályán is. Egy élvezetes, kiegyenlített és magas színvonalú összecsapás kerekedett végletekig szorossá és izgalmassá már az első percektől fogva, mind a két csapat szívét-lelkét kitette. 

Pedig többször is reménytelennek látszott a helyzet hazai szempontból. Gyengén kezdett a Kosársuli, annál pörgősebben a Tiszaújváros, az intenzív pontpárbajból pedig Jake Martin vezetésével a jól triplázó vendégek jöttek ki jobbak. Tóth Tamás időkérése után a nyitónegyed második felé kissé keményebb lett a hazai védekezés és helyenként a támadójáték is feljavult, de a több hiba megbosszulni látszott magát (21-29). 

A második negyedben aztán visszajöttünk három pontra, hogy aztán egy vendég időkérést követően előbb meglépjen az ellenfél, majd Kelemen Balázs zsinórban három triplát szórjon és először vezessünk a találkozón (40-39). Martin pontjaival ebből a hullámvölgyből is kilábalt Szendrey Zsombor együttese, de jó játékkal nem engedte őket messze a sárgamezes alakulat (52-54 a félidőben).

A szünet után érezhettük úgy először, hogy ebből akár vereség is lehet. Jöttek ugyanis a pontatlanságok, amit az ellenlábas könyörtelenül használt ki és szinte végig tízpontos fórral pattogtatta végig a játékrészt. A rohanásból a 29. percre sikerült kilábalni, ekkor Perák Denis kettesével négyre zárkóztunk vissza (64-70 a harmadik negyed végén).

Ám ekkor is csupán reménykedhettünk, hogy a hajó még nem úszott el. Dehogy úszott! Varga Ákos kosarai ugyanis hátára vették a Kosársulit, pillanatok alatt 70-70-re zárkóztunk vissza, és hiába kértek időt a vendégek, a Varga testvérek vezette, látványos és szép 11-0-s roham egyre inkább feltüzelte a publikumot és a hazai kispadot is. Nem adta magát a Tiszaújváros, az idegek harca kezdődött az utolsó három percben, taktikázások sorával. 80-76 után egy igencsak kétséges bírói ítélet rázta fel a kedélyeket, ám Tóth Tamás igyekezett megnyugtatni csapatát, és annak ellenére, hogy Martin hármasával átvette a vezetést a Tiszaújváros (80-81), az utolsó percre a végig harcosan játszó Perák büntetőivel a saját kezébe vette a sorsát a csapat. Egy technikait követően Varga Ákos tíz másodpercre a lefújástól büntetőt értékesített (83-81), majd a vendégek időkérésüket követően öt másodperc múlva egyenlítettek (83-83). Ekkor Tóth Tamás hívta össze csapatát, a taktika pedig ült: Varga Ákos 2,4 másodpercre a végétől őrült triplát értékesített, és ugyan a hátralévő időben megpróbált csodát művelni a Tiszaújváros, utolsó támadásuknál Martin eladta a labdát. Az utolsó tíz szekundumban történő négy időkérésből tehát mi jöttünk ki jobban: jogosan zúgott a taps a remek egyéni teljesítmények mellett igazi csapatként funkcionáló Kosársulinak, amely egyre jobban közelít a felsőház mezőnyéhez! 

 

Varga Ákos mindent eldöntő triplája ide kattintva nézhető meg!

 

NB I/B Zöld csoport, 14. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-Tiszaújvárosi Phoenix KK 86-83 (21-29, 31-25, 12-16, 22-13)

Hódtói Sportcsarnok, 350 néző. Vezette: Gál, Radnóti, Reisz

 

Kosársuli: Molnár 12, Kelemen 13/9, VARGA Á. 12/6, Bálint 2, Hargitai 8

Csere: Pavlovic 7, Varga Z. 13/6, Rostás 8, PERÁK 11, Balogh -

Vezetőedző: Tóth Tamás

 

Tiszaújváros: MARTIN 31/15, Kovács 11/3, Szilasi 11/3, Kiss 9/3, Orliczki 8

Csere: Lajsz 4, Szabó 9/3, Molnár -, Pöstényi -

Vezetőedző: Szendrey Zsombor 

 

Tóth Tamás: „Gyengén kezdtük a rangadót, ami az egész első félidőnkön végig kísértett. A harmadik negyed elején tíz ponttal lépett meg a jól játszó ellenfelünk, mélyponton voltunk. A záró negyedet extrán indítottuk és egy végletekig kiélezett végjátékból mi jöttünk ki jobban. Ki szeretném emelni a vásárhelyi utánpótláskorú játékosaink fergeteges szurkolását, óriási erőket mozgósított az bennünk! Ezekért az élményekért éri meg minden nap keményen dolgozni!”

 

A naptári évet december 18-án, szerdán a Szolnoki Olajbányász otthonában zárja a Kosársuli, U20-asaink 15 óra 30 perckor, felnőttcsapatunk 18 órakor lép pályára.

Hajrá, Kosársuli!

 

További fotók a találkozókról Facebook-oldalunkon hamarosan!

Keress Minket a Facebook-on is

Belépés