Kedves Szülők! Tisztelt Szurkolóink és Szimpatizánsaink! Segítsenek nekünk, máris kezdhetjük a 2020/2021-as TAO támogatások megszerzését! Ezt a pénzt csak utánpótlás korú sportolóinkra költhetjük, a Kosársuliban edző és versenyző gyerekre.
Ha van ötletük, írjanak bátran: dr.elekandras@t-online.hu

 

Az NB I/B Zöld csoportjának 12. fordulójában az Eger látogatott a Hódtói Sportcsarnokba. Újabb kettős győzelemre készültünk, és sikerült igazolnunk az esélyeket - még ha a felnőtteknél a vártnál egy fokkal nehezebben is. 

 

U20-asaink a szezonban már szokásossá váló forgatókönyvet hozták: a mérkőzés első másodpercétől az utolsóig uralták a játékot. A 13-0-s kezdés után egyre inkább nőtt a fór, ami a 16. percben már átlépte a húsz pontot, a félidőre pedig kereken a duplájára nőtt az Eger dobott pontjainak (52-26). A harmadik és a negyedik negyed egyértelműen a győzelem fölényes bebiztosításáról szólt, méghozzá olyan módon, mint az előző találkozókon: Tóth Tamás mindenkinek bőven adott játékpercet (tizenkét percnél senki sem játszott kevesebbet, huszonötnél sem többet) és hatan is tíz pont fölé jutottak. A vége 109-48, továbbra is második helyen áll a csapat a tabellán.

 

NB I/B U20 Zöld csoport, 12. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-EKE Eger KOK 109-48 (23-13, 29-13, 30-13, 27-9)

Hódtói Sportcsarnok, 50 néző. Vezette: Utasi B., Liszkai

 

Kosársuli: Varga Á. 10, Bodócsi 10/6, BALOGH 11/3, Hargitai 6/6, Acimovic 13

Cserék: Kelemen N. 2, BÁLINT 19, Nánási 8, Drávai 3/3, Megyesi 7, SIRKÓ 9/3, Kozma 11/6

Vezetőedző: Tóth Tamás

 

A felnőttek találkozóján másfél perc után született meg az első kosár, Hargitai tört be az egri gyűrű alá. Mindkét csapat sok hibával kezdett a palánk alatt, a mieinket Molnár, a vendégeket Máté pontjai repítették. A negyed végére kissé felélénkült a két fél támadójátéka, Kelemen Balázs ketteseivel tartottuk a lépést (17-18).

A folytatásban egyre inkább átvette a kezdeményezést a Kosársuli. Varga Ákos triplájánál már hat ponttal vezettünk (26-20), és ugyan az Eger triplákkal igyekezett zárkózni, a kiváló passz-befejezés kombinációk és a javuló triplatendencia már viszonylag stabil biztosított a játékrész közepén (37-27). Egész pontosan biztosíthatott volna, hisz elegendő volt néhány álmoskás perc, és máris visszazárkózott az Eger: Papp triplájával zárult a félidő (43-41).

A harmadik negyed eleje nem alakult jól, hisz előbb egyenlített az Eger, majd Varga Zalán bicegett le a pályáról. Ennek ellenére tett Rostás vezérletével gyakorlatilag döntő lépést a győzelem szempontjából a csapat, hisz jó védekezéssel és szemfüles labdaszerzésekkel sikerült meglépni: Ságodi büntetőjével zárult a negyed (61-51).

Fiatal játékosunk szép hármassal nyugtatta a kedélyeket, hogy aztán a különbség a tizenöt pontos határt is elérje (68-53). Nem adta fel azonban az Eger, és egészen 72-69-ig zárkóztak. Bő négy perccel a vége előtt kért időt Tóth Tamás, ami megnyugtatta ugyan a kedélyeket, ám a jó egri triplák az utolsó minutumig nyílttá tették a mérkőzést. Egy percre a lefújástól Rostás kettesével 80-74-et mutatott az eredményjelző, és szerencsére ezt a leheletnyi előnyt sikerült megőrizni – végül Pavlovic kettese zárt, beállítva a 85-75-ös végeredményt. Nem volt könnyű meccs, de a jó büntetőzésnek és lepattanózásnak köszönhetően itthon tartottuk a pontokat.

 

NB I/B Zöld csoport, 12. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-EKE Eger KOK 85-75 (17-18, 26-23, 18-10, 24-24)

Hódtói Sportcsarnok, 250 néző. Vezette: Söjtöry, Kovács, Borgula

 

Kosársuli: Molnár 12/6, Kelemen B. 9, Varga Á. 9/3, Hargitai 6, Acimovic 2

Cserék: ROSTÁS 16, Varga Z. 2, Bálint 4, Pavlovic 10, Perák 4, Kovács 7/3, Ságodi 4/3

Vezetőedző: Tóth Tamás

 

Eger: Szabó 14/12, PAPP 29/15, Máté 14/3, Illés 12, Horváth 6

Cserék: Szicsák -, Frey -, Szatmári -

Vezetőedző: dr. Váczi Péter

 

Tóth Tamás: "Férfias küzdelem után hagytuk el győztesen a pályát, nehéz mérkőzés volt. Szívósan küzdött a jól felkészített egri csapat, kihasználták a hibáinkat. Tudtuk, hogy szűk rotációval dolgoznak ma, mégsem tudtuk megtörni őket. Értékes skalp ez nekünk, haladunk lépésről lépésre."

 

Folytatás a felnőttek számára a Hepp-kupa nyolcaddöntőjében december 3-án, kedden a Piros csoportos Baja otthonában, majd a bajnokságban december 6-án, pénteken a Győr ellen – ekkor U20-asaink is pályára lépnek.

Hajrá, Kosársuli!

Keress Minket a Facebook-on is

Belépés