Kedves Szülők! Tisztelt Szurkolóink és Szimpatizánsaink! Segítsenek nekünk, máris kezdhetjük a 2020/2021-as TAO támogatások megszerzését! Ezt a pénzt csak utánpótlás korú sportolóinkra költhetjük, a Kosársuliban edző és versenyző gyerekre.
Ha van ötletük, írjanak bátran: dr.elekandras@t-online.hu

 

U11-es csapataink győzelmekkel kezdték a szezont - vagy épp saját pályafutásukat.

 

Két fordulón, azaz négy mérkőzésen vannak túl kengurucsapataink a regionális bajnokságban. Egy lány és négy fiú U11-es csapatunkról tudni kell, hogy egy-egy iskolából tevődik össze, így összetett, városi alakulat híján egyik gárda sem lehet ott a legjobbakat tömörítő A-csoportban. Ebben a korban még a lelkesség és az ügyesség, nem feltétlen az eredmény a legfontosabb, hisz sokan közülük még csak néhány hónapja kezdtek kosarazni.

 

Eredmények

 

HSA Tigrisek -Szeged KA Karolina lány 95-3
 
Grochuliski Hanna 10, Grochulski Halina 2, Szenti Kitti 10, Keresztes Gréta 14, Török Almira 12, Szöllősi Viktória 20, Oltványi Dóra 16, Kérdő Luca 2 , Rostás Adrienn 7 , Borovics Boglárka 2, 
 
HSA Tigrisek - Szeged KA Madách vegyes 36-59
 
Grochuliski Hanna -, Grochulski Halina -, Szenti Kitti 3, Keresztes Gréta 2 , Török Almira 8, Szöllősi Viktória 12, Oltványi Dóra 11, Kérdő Luca -, Rostás Adrienn -, Borovics Boglárka -,
 
Kelemen Balázs edző: "Nagyon izgultak a lányok a mérkőzések előtt. Viszont az első mérkőzésen egy jóval gyengébb csapattal játszottunk, így meglepően bátran játszottak a csajok és mindenkinek sikerült pontot is szerezni. A másodikon már egy erősebb ellenféllel csaptunk össze és sajnos a sok kimaradt ziccer miatt alulmaradtunk ezen a meccsen. Nagyon büszke vagyok a lányokra és gratulálok a győzelemhez!"
 
 

1. forduló, 2019. október 19., Hódmezővásárhely:

ACS Basket Star Zöld Oradea - Vásárhelyi Delfinek  64:55

ld.: Bősz Olivér 15, Kis Bendegúz 14, Bartusz Szabolcs 9, Hegyes Csongor 8, László Bence 1, Fodor Milán 1, Rácz Balázs 1, Pap Tamás -, Radnai Patrik -, Dömötör Joel -, Szalkai Gergő-
 
Szabó Attila: "A srácok idei első mérkőzésén jól helyt álltak. Sokuknak ez volt életük első kosárlabda mérkőzése! Egy lendületes, erőszakos Nagyvárad ellen maradtunk alul, de szégyenkezni nincs okunk. Küzdöttek, hajtottak a fiúk, de sokat kell még javulnunk. Főleg a robbanékonyság, reakció gyorsaság volt a gyengénk, de ezen fogunk dolgozni. Sok szép kosarat dobtunk, és a védekezésben is ott volt a fejünk és a szívünk is. Megtartva a jó hozzáállásunkat, eredményes szezon elé nézhetünk. Gratulálok a Nagyváradnak, ma ők voltak a jobbak!"
 
2. forduló, 2019. november 17. - Szeged:
 
Szeged KE Vadmacskák - Vásárhelyi Delfinek  59:34  

ld.: Kis Bendegúz 18, Dömötör Joel 6, Hegyes Csongor 5, Bősz Olivér 5, Rácz Balázs 2, László Bence 1, Fodor Milán 1, Radnai Patrik 1, Pap Tamás -, Szalkai Gergő -, Gyenge Máté -, Bartusz Szabolcs -
 
Szabó Attila: "Eljött az első "utazós" meccsünk. Izgatottak voltak a  fiúk, nehézkesen találtuk meg a fonalat az első meccs feldobásáig. Az első negyedben könnyű kosarakat dobtunk a fiatalabbnak lányok ellen, azonban a második negyedben szinte más csapat ellen folytattuk, erősebb, gyorsabb ellenféllel találtuk szemben magunkat. Nem tudtunk kosarat dobni, szorosan, keményen védekezett az ellenfelünk. Védekezésben megcsinálták a fiúk, amit kértem, de a támadások eredménytelenek voltak. Sokat kell még fejlődnünk, de van időnk, és dolgozunk tovább. Gratulálok a lányoknak!"
 
Vásárhelyi Delfinek - RICSILLA-GFF GYAKORLÓ SZARVAS  56:28  

ld.: Kis Bendegúz 6, Dömötör Joel -, Hegyes Csongor 17, Bősz Olivér 13, Rácz Balázs 1, László Bence 3, Fodor Milán 1, Radnai Patrik 3, Pap Tamás -, Szalkai Gergő 1, Gyenge Máté -, Bartusz Szabolcs 11
 
Szabó Attila: "A második mérkőzésünkön magabiztos győzelmet arattunk. Azonos "súlyban" voltunk az ellenfelünkkel. Külön örültem, hogy nagyon sok szabályos és eredményes védekezésünk volt, már látszott, hogy gondolkodnak is a fiúk. A sok labdaszerzésből kiváló indulások, és egyszerű kosarakat szereztünk. Voltak tetszetős összjátékok, már tudtuk gyakorolni az indulásokat is. Gratulálok a fiúknak, megszereztük az első győzelmünket!!! Köszönjük a rengeteg Szülőnek, hogy elkísértek és szurkoltak nekünk!!!"

2. forduló:

Vásárhelyi Krokodilok - Szedeák Ezüstrókák 20:45
Krokodilok: Nagy 9, Szeri 4, Kis 4, Molnár 1, Megyeri-B 1, Zvara 1, Papp 0, Ajtai 0, Rostás 0, Tirla 0.
Czuprák László: "A kezdeti megilletődès után úgy érzem jó mérkőzést játszottunk. Mindenki kihozott magából mindent. Gratulálok nekik."
 
Vásárhelyi Krokodilok - Szedeák Vadócok 4:37
Krokodilok: Nagy 3, Szeri 0, Kis 0, Molnár 1, Megyeri-B 0, Zvara 0, Papp 0, Ajtai 0, Rostás 0, Tirla 0
Czuprák László: "Sajnos mind fejben és fizikailag elfáradtunk és ennek köszönhető a vereség. Sok eladott labda és technikai hiba tarkította a mérkőzést. Az ellenfél ennyivel így jobb volt."
 
 

1. forduló C csoport, 2019.október. 20., Szeged:

SZEDEÁK DÓZSA – VÁSÁRHELYI PÁRDUCKÖLYKÖK 24-46 (4-4,10-21,4-4,6-17)
Gepárdok: Bórus Zala 23p, Kelemen Máté 9, Morton Zalán Liam 7, Vígh Dániel 3, Soós Balázs 2, Varga Dávid 1, Kis Barnabás 1, Papp Botond -, Májer Károly -, Kőhegyi Máté -, Huszár Vince -.
Perák Denis: "Sikerrel teljesítette a csapat az idei első megmérettetését, ezért gratulálok nekik! Sok bíztató dolgot láttam a pályán a fiúktól, amikre lehet majd később építkezni, de sok hiba is volt a mérkőzésen, leginkább olyanok, amiért az edzéseken is rendre bosszankodok. Az egész mérkőzést nézve, elégedett vagyok a teljesítménnyel, jó ritmusban, mindenkit játszatva, magabiztosan tudtunk nyerni."

VÁSÁRHELYI PÁRDUCKÖLYKÖK – SZEDEÁK KISBIKÁK 40-43 (6-14,18-11,6-6,10-12)
Gepárdok: Bórus Zala 17, Soós Balázs 10, Vígh Dániel 6, Morton Zalán Liam 3, Kőhegyi Máté 1, Huszár Vince 1, Kis Barnabás 1, Májer Károly 1, Varga Dávid -, Papp Botond -, Kelemen Máté-.
Perák Denis: "A második mérkőzést kicsit álmosan kezdtük, ezzel lépéselőnyt adtunk ellenfelünknek, amit aztán sikerült ledolgozni és egy igazi ki-ki meccset játszani. Egész mérkőzésen hullámzó volt a teljesítményünk és a végjátékból sajnos a szegediek jöttek ki jobban. Az előző mérkőzés hibái itt is előjöttek, sok volt az eladott labda, amiből üres ziccereket kaptunk. Összeségében elégedett vagyok az első fordulóval, megérezték a fiúk a győzelem ízét és következő fordulónak még éhesebben, még motiváltabban állnak neki. HAJRÁ VÁSÁRHELY!"

 

1. forduló, 2019. október 20. - Szeged

ACS Basket Star narancs- Vásárhelyi Villámok 37- 40

Ld: Utasi 14, Tóth 10, Vörös 5, Nagy 3, Gajdos 2, Molnár 2, Dombovári 2, Pósa 1

Patkós József: Elérkezett az első forduló, amit Szegeden játszottunk. A csapat zömének ez volt az első éles bevetése, ezért kicsit izgultak a fiúk. Jól kezdtük az első mérkőzést, a hasonló képességű ellenfelünket állva hagytuk leginkább a pontos befejezéseinknek köszönhetően. Ezt követően kicsit kapkodva játszottunk, ami több hibát eredményezett, a félidőre felzárkóztak, és a büntetők után 1 pont volt az előnyünk. A fordulást követően a tanácsok hatásosak voltak, újra lendületesen támadtunk, és növeltük előnyünket. A végjátékban ismét közeledtek, 1 pont is volt köztünk, de néhány próbálkozás után pontokra váltottuk a támadásinkat és megnyertük az első meccset. Gratulálok a Csapatnak, szép munka volt.

Vásárhelyi Villámok- Szedeák Bikák 17-109

Ld: Tóth 3, Molnár 3, Vörös 3, Utasi 3, Dombovári 2, Gajdos 2, Nagy 1

Patkós József: Sajnos gyorsan rá kellett eszmélnünk, hogy miért A csoport az A csoport. Az ellenfelünk a kezdetektől dominált, sokkal képzettebb játékosokkal néztünk szembe. Ez az eredményjelzőn is mutatkozott, de a célunk az volt, hogy ne ijedjünk meg és a kapkodásból adódó hibákat elkerüljük. Küzdöttünk becsülettel, nem adtuk fel az utolsó pillanatig sem. Ezért külön Megdicsérem a Srácokat! Csak így tovább, hajrá Villámok!

 

2. forduló, 2019. november 16. - Hódmezővásárhely

Vásárhelyi Villámok –Szedeák Bikák 11-106

Ld.:  Tóth 5, Utasi 3, Kovács 1, Kurunczi 1, Bodrogi 1

Szolnoki Sasok- Vásárhelyi Villámok 79-31

Ld: Tóth 12, Molnár 7,  Bodrogi 4, Utasi 4, Horváth 1, Nagy 1, Pósa 1

Patkós József: "Sajnos ez a hétvége nem kedvezett nekünk. Mindkét ellenfelünk erősebb volt nálunk. A Szeged egyenesen felőrölt az agresszív letámadással, valamint konkrét játék sem alakult ki, javarészt ők is csak lerohanásból dobták a kosarakat. A Szolnok valamivel lassabb játékot mutatott, ők inkább szerkezetileg voltak felettünk, ellenük még negyedet is nyertünk. Sajnos több meghatározó játékosunk távol volt a hétvégén, de az eredmény a valóságot tükrözi, mi kezdő csapatként az A csoportban nem tudjuk megállni a helyünket. Kíváncsian várjuk a B csoport csapatait! A fiúknak elismerés jár a küzdelemért, most sem kedvetlenedtek el és nem adták fel!"

Keress Minket a Facebook-on is

Belépés