Kedves Szülők! Tisztelt Szurkolóink és Szimpatizánsaink! Segítsenek nekünk, máris kezdhetjük a 2020/2021-as TAO támogatások megszerzését! Ezt a pénzt csak utánpótlás korú sportolóinkra költhetjük, a Kosársuliban edző és versenyző gyerekre.
Ha van ötletük, írjanak bátran: dr.elekandras@t-online.hu

 

Az NB I/B Zöld csoportjának 11. fordulójában az előző szezonban még Piros csoportban játszó Bonyhád látogatott szombat este a Hódtói Sportcsarnokba. Talán nem túlzás azt állítani, hogy tökéletes perceket élhetett át a közönség: U20-asaink fölényes sikere után a felnőttek az idény eddigi legnagyobb meccsét nyerték meg. Nem is akárhogy!

 

Fiataljaink toronymagas esélyeshez méltóan, mind a négy negyedben kiváló játékkal múlták felül a Tolna megyei ellenfelet. A 16-2-es rohammal kezdő csapat a 33-15-ös első tíz perc után fokozatosan növelte előnyét, ami a félidőre átlépte a harminc pontot (63-30), majd a harmadik negyed végén a negyvenet, a hajrára közelítve az ötvenet és a lefújásra a hatvanat is. A 116-55-ös, kiütéses sikerből Bálint Erik húsz, Varga Ákos tizenkilenc, míg Hargitai Krisztián tizenhat ponttal vette ki a részét, és említésre méltó, hogy Tóth Tamás egy játékosnak sem adott huszonöt percnél több játékidőt - azaz mindenki maximálisan odatette magát. A tabellán a hibátlan pécsiek mögött továbbra is második a gárda.

 

NB I/B U20 Zöld csoport, 11. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-Knipl Kft. Bonyhádi KSE 116-55 (33-15, 30-15, 29-18, 24-7)

Hódtói Sportcsarnok, 50 néző. Vezette: Utasi B., Czékmán 

 

Kosársuli: VARGA Á. 19/12, Bodócsi 7/3, Kelemen N. 9, HARGITAI 16/6, ACIMOVIC 13

Csere: BÁLINT 20/3, Balogh 2, Belovai -, Sirkó 7/3, Nánási 10, Kozma 7/3, Drávai 6/3

Vezetőedző: Tóth Tamás 

Tóth Tamás: "Ezt a mérkőzést is komolyan vettük végig és nagyon jó felfogásban játszottunk, ezzel is megtisztelve ellenfelünket. Próbáltuk a stílusunkat és az akaratunkat minél jobban ráerőltetni a Bonyhádra. Kifejezetten örülök annak, hogy a kiegészítő embereink is nagyon jól szálltak be a meccsbe, lehetett rájuk számítani. Nem ez az első komoly különbségű győzelmünk letámadás nélkül is, jó úton jár az U20-as csapatunk, ezt kell tovább tökéletesíteni!"

A felnőttcsapat találkozója igazi hullámvasút-érzést hozott, a végén extázissal. Az első negyed rosszul alakult a mi szempontunkból, hisz mind védekezésben, mind támadásban sok hibával, igencsak álmoskásan kezdett a Kosársuli, négy perc elteltével 2-9 állt az eredményjelzőn. Nemanja Acimovic ketteseinek köszönhetően némileg sikerült ugyan kontroll alatt tartani az első tíz perc összességét (11-16), ám a második játékrésznél, 20-11-nél már azért aggódhattunk, nehogy a stabil Bonyhád máris eldöntse a mérkőzést.

 

Szerencsére nem így történt, sőt! Egyre inkább belelendült Tóth Tamás legénysége, és Molnár Bence vezetésével szinte azonnal sikerült lerohanni a feketemezeseket. Utóbbi zsákolását követően, Perák Denis büntetőinél ráadásul egyenlítettünk, és a 15. perctől kezdve nem is volt megállás a játék képét illetően. Egészen a félidőig fej-fej mellett haladtak a kétszer-kétszer időt kérő felek, hogy aztán Varga Zalán látványos befejezését és az első Kosársuli-előnyt hat bonyhádi pont kövessen (30-33).

A szünet után kissé beragadt a Kosársuli, ám a 23. percben, 30-39-nél fantasztikus percek következtek Varga Zalán jóvoltából. 24-esünk Vuk Pavlovic asszisztjaiból zsinórban három triplát szórt be, aztán hozzátett egy negyediket, és néhány pillanat múlva ismét egyenlő volt az állás. A fent-lent sormintát követve újra meglépett a Bonyhád (46-52), aztán a csereként beálló Kelemen Balázs kosarainak hála szinte nulláról indulhatott az utolsó felvonás (51-52).

 

Nem tudni, hogy valójában mi történhetett a záró negyedre a Kosársulival, de megkockáztatjuk, hogy az utóbbi idők legjobb tíz percét láthatta a Hódtói Sportcsarnok publikuma. A Hargitai, Kelemen kettős vett egy nagy levegőt, extázisba lendítette magát és hozzájuk társulva az egész csapatot. 53-56-nál előbb 19-esünk tört be és harcolt ki egy kétpontost, majd "Ecset" és Molnár triplái, végül Varga Ákos kettese adta meg az alaphangot a hajrára. A közönség is együtt élt a játékkal, a hazai kispadról pedig minden jó megmozdulás extra buzdítást és hangorkánt ért. Ez még inkább feltüzelte a csapatot, ismét Molnár, majd Hargitai volt eredményes (70-60), a védekezés is abszolút helyére került, Varga Ákos zsákolása pedig porrá zúzta a széteső bonyhádiak álmait, egyben eldöntötte a mérkőzést. A végén Kelemen még kozmetikázott saját, egyben a csapat pontjain - a 80-72-es eredmény egy teljesen megérdemelt győzelmet jelentett számunkra. Soha rosszabb, 23-6-os rohamot hozó, izgalmas és lendületes hajrát! Ezzel a sikerrel egyértelműen megindultunk a középmezőny után, jelenleg kevesebb dobott pontunknak köszönhetően állunk a 13. helyen a tabellán. 

 

NB I/B Zöld csoport, 11. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-Knipl Kft. Bonyhádi KSE 80-72 (11-16, 19-17, 21-19, 29-20)

Hódtói Sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Gaál, Dr. Stánicz, Rózsavölgyi

 

Kosársuli: MOLNÁR 18/3, Varga Á. 5, VARGA Z. 21/15, Pavlovic 2, Rostás 2

Csere: Perák 6, Hargitai 8, Kovács -, Acimovic 4, Bálint 2, KELEMEN B. 12/6, Balogh - 

Vezetőedző: Tóth Tamás

 

Bonyhád: PUPP 14, Gébert 7, BAKI 15, TÖMÖSVÁRY 15, Somogyfoki 8

Csere: Dorogi 9, Maskaljevic 4

Vezetőedző: Morgen Frigyes

 

Tóth Tamás: "Ezek a győzelmek a legértékesebbek, amikor nehéz helyzetben, nagyon mélyről sikerült behúzni ezt a rangadót. A kiválóan felkészített Bonyhád három negyeden át kontroll alatt tartott minket, de a második félidei kinti dobásaink és néhány jó védekezés döntőnek bizonyult, így meg tudtuk fordítani az eredményt. Óriásit küzdöttünk, egyben volt a csapat!"

 

Jövő szombaton, november 30-án újabb hazai összecsapás következik, a sereghajtó Eger látogat a Hódtói Sportcsarnokba. Az U20-asok találkozója 16 órakor, a felnőtteké 18 óra 30 perckor kezdődik.

Hajrá, Kosársuli!

Keress Minket a Facebook-on is

Belépés