Kedves Szülők! Tisztelt Szurkolóink és Szimpatizánsaink! Segítsenek nekünk, máris kezdhetjük a 2020/2021-as TAO támogatások megszerzését! Ezt a pénzt csak utánpótlás korú sportolóinkra költhetjük, a Kosársuliban edző és versenyző gyerekre.
Ha van ötletük, írjanak bátran: dr.elekandras@t-online.hu

 

A Soproni MAFC látogatott a Hódtói Sportcsarnokba szombaton. U20-asaink az ellenfél veretlenségének elvételéért, a felnőttek az első győzelemért küzdöttek. Nagy mérkőzésekre készültünk, végül duplán örülhettünk.

 

A múlt hétvégi, pécsi vereséget javítani akaró fiatalok valódi felsőházi rangadót vívtak, ám nem volt könnyű dolguk, hisz a jó erőkből álló SMAFC remekelt eddig a szezonban. A magas színvonalú mérkőzésen leheletnyivel jobban kezdtek a vendégek, az első negyedben már kilenc ponttal is vezettek, ám a második negyed felétől átvette a kezdeményezést a Kosársuli, és fantasztikus csapatjátékkal, 16-4-es rohammal állva hagyta az ellenlábast. Az 54-43-as félidőt követően a harmadik játékrészben akadt pár hiba támadásban, így felzárkózott a Sopron (67-67 a 28. percben), ám innen ismét nagyon beindult a szekér: az utolsó öt percre már 87-67-tel fordulhattak a felek, ez a káprázatos, 20-0-s (!) széria pedig eldöntötte a találkozó sorsát. A vége 98-87 - ki kell emelni, hogy Tóth Tamás csapatából öten is (Acimovic, Balogh, Bálint, Hargitai, Varga Ákos) 15-ös IBM-érték fölé jutottak. 4-1-es mérleggel jelenleg a 4. helyet foglaljuk el a tabellán.

 

NB I/B U20 Zöld csoport, 7. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-Soproni MAFC 98-87 (25-28, 29-15, 20-24, 24-20)

Hódtói Sportcsarnok, 50 néző. Vezette: Utasi B., Jáhni

 

Kosársuli: Kelemen N. 8, Bodócsi 2, BALOGH 13, HARGITAI 15/3, ACIMOVIC 16

Csere: VARGA Á. 21/6, BÁLINT 14, Nánási 4, Drávai 5/3, Kozma, Megyesi

Vezetőedző: Tóth Tamás

Tóth Tamás: "Negyven percen keresztül nagy tempót diktáltunk és az utánpótlás elvek szerint védekeztünk. Nálunk senki sem játszott 27 percnél többet, míg az eddig veretlen soproniaknál négyen is 36 perc felett töltöttek a pályán. Úgy gondolom, a mi utunk a célravezetőbb és hosszútávon eredményesebb, így kell játékosokat kinevelni. A végeredmény az ellenfelünkre nézve hízelgő, lehetett volna nagyobb arányú is, de ez több tényező miatt nem valósult meg. A mi hibáinkat orvosolni fogjuk, mi szeretnénk fejlődni hétről hétre.  Gratulálok a játékosaimnak ehhez a szép, de nehéz győzelemhez, keményen megdolgoztak az újabb sikerért!"
 

 

A felnőttcsapat a hétközi, Kecskemét elleni emlékezetes Hepp Kupa-továbbjutást követően első sikeréért küzdött a bajnokságban. Az utóbbi napokban, hetekben érezhettük, hogy egyre inkább összecsiszolódik a gárda, vezetőedzőnk pedig megtalálta a megfelelő rotációt a csapatnak - ez szombaton már az eredményen is látszott. Molnár Bence kettesével indult a találkozó az egyik alapemberüket, Czukor Bencét nélkülöző soproniak ellen, akik már az ötödik percben, 9-5-ös vásárhelyi vezetésnél időt kértek. Hiába, Csaplár-Nagy Arnold és stábja már az elejétől nem találta az ellenszert az állhatatlan, összeszedett és nagyon erős hazai játékra - Varga Zalán zsinórban három triplát szórt be, és a mérkőzés végkimenetelét látva ez a lélektani pillanat abszolút döntő tényezőként hatott.

A 22-12-es első negyedet követően ugyanis egyre javult Kosársuli, mindenki hozzátette a magáét a pontos támadásban és a szoros védekezésben is, a küzdőszellem a jó fizikum mellett ezúttal mentális fölényt is eredményezett. Vuk Pavlovic közelijeivel, majd Varga Ákos és Ságodi Róbert triplájával 34-20 állt az eredményjelzőn a második negyed derekán, amihez sikerült még hozzátenni kicsit a félidőig - Kovács József hármasa zárta a játékrészt (46-29).

A szünet után, Varga Zalán kettesénél először lépte át a különbség a húsz pontot (50-29), majd az ezúttal is remekül játszó Rostás Imre percei következtek. A harmadik negyed végénél Kovács és Varga Zalán is elhintett egy-egy triplát, a kerek húszpontos differencia (67-47) pedig egyértelműsítette a hajrára, hogy ki az úr a háznál.


Az utolsó játékrészben helyenként már a hálás közönségnek is játszott a nagy önbizalommal pattogtató Kosársuli, Kelemen Balázs két hármasát, majd Balogh László labdaszerzését és ziccerét követően már harminc pontnál járt előnyünk (84-54). Az utolsó percekben igyekeztek kozmetikázni az eredményen a soproniak, ám így is nagyon meggyőző, 89-64-es Kosársuli-sikerrel zárult a meccs. Soha rosszabbat! 

 

NB I/B Zöld csoport, 7. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-Soproni MAFC 89-64 (22-12, 24-17, 21-18, 22-17)

Hódtói Sportcsarnok, 250 néző. Vezette: Rózsavölgyi, Menyhárt, Lövei

 

Kosársuli: Molnár 15, Kelemen B. 8/6, Ságodi 3/3, VARGA Z. 14/12, Perák 4

Csere: Pavlovic 6, Varga Á. 8/3, Kovács 9/9, ROSTÁS 16/3, Hargitai 4, Balogh 2

Vezetőedző: Tóth Tamás

 

Sopron: Márkus 6/6, Soós -, BAKK 19/9, Panta 3/3, KOVÁCS 18

Csere: Szegedi 2, Papp 11/6, Németh 2, Horváth 3, Heiszenberger -, Hencz -

Vezetőedző: Csaplár-Nagy Arnold

 

Tóth Tamás„Végre megtört a jég és úgy gondolom, mind támadásban, mind védekezésben jobban kijött ma nekünk a lépés. Mind a tizenegy játékosunk ért el pontokat és tett hozzá az első győzelmünkhöz. Szeretnénk csapatszinten tovább fejlődni, van még min javítanunk bőven. Külön kiemelném a mai küzdőszellemet, ezt várom el minimumként!”

 

November 8-án jön a következő forduló, Ceglédre látogat a csapat. Az U20-asok 16 órától, a felnőttek 18 óra 30 perctől játszanak a jó erőkből álló Pest megyeiek ellen. 

Hajrá, Kosársuli!

Fotók: Varga Franciska/Kosársuli

Keress Minket a Facebook-on is

Belépés