Kedves Szülők! Tisztelt Szurkolóink és Szimpatizánsaink! Segítsenek nekünk, máris kezdhetjük a 2020/2021-as TAO támogatások megszerzését! Ezt a pénzt csak utánpótlás korú sportolóinkra költhetjük, a Kosársuliban edző és versenyző gyerekre.
Ha van ötletük, írjanak bátran: dr.elekandras@t-online.hu

 

Pécsre látogatott vasárnap a Vásárhelyi Kosársuli U20-as, valamint felnőttcsapata. Együtteseink nem esélyesként léptek pályára a Rátgéber Akadémián, ennek megfelelően alakultak az eredmények - de a kitűzött cél, a tisztes helytállás sikerült.

 

Veretlen fiataljaink a szintén hibátlan listavezető ellen kiválóan kezdett, a Varga Ákos, Hargitai, Kelemen Norbert hármas vezényletével remekül dobott az első negyedben, és védekezésben is tartotta a lépést a pécsiekkel. A 26-25-ös első negyed reményteli löketet adott a folytatásra, ám sajnos sem második, sem a harmadik játékrészben nem jött ki a lépés az ellenfél palánkjánál: előbb tíz perc alatt sok pontatlansággal öt pontot dobott a csapat, majd a félidei tizenkét pontos differencia a szünet után tovább nőtt. A Rátgéber Akadémia jól zárt, az adok-kapokból ők jöttek ki jobban, és hiába igyekeztünk a hajrában, simának tűnő, ám tisztes 99-77-es vereség lett a vége. A bajnokságban így a Pécs mellett a Sopron maradt hibátlan, mi visszacsúsztunk a negyedik helyre.

 

Férfi NB I/B Zöld csoport U20, 6. forduló:

Pécsi NKA - Vásárhelyi Kosársuli 99-77 (25-26, 18-5, 30-20, 26-26)

Pécs, 50 néző. Vezette: Fleischmann K., Dr. Szilasi B.
 
Kosársuli: Balogh 4, Kelemen 12/6, VARGA Á. 26/3, Hargitai 16/6, Acimovic 9.
 
Csere: Bodócsi -, Bálint 10/6, Drávai -, Nánási -, Sirkó -, Megyesi- .
 
Edző: Tóth Tamás
 
Tóth Tamás: "Az első negyedben dobópárbaj volt a pályán, a másodikban pedig kézifék nekünk. Sajnos a második félidőben már kevésbé működött a védekezésünk, így megérdemelt sikert aratott a bombaerős Rátgéber legénység. A vereség ellenére le a kalappal a játékosaim előtt, mert erőn felül teljesítettek a roppant fizikális pécsiek ellen! Ilyen szerkezetű csapat ellen nem fér bele ennyi hiba. Megtettünk mindent a győzelemért, negyven percen keresztül hajtottunk, küzdöttünk becsülettel, magas színvonalú utánpótlás rangadót játszottunk."

 

A felnőttcsapat mérkőzése érdekesen alakult, hisz nyugodtan mondhatjuk azt, hogy az első percek "vihara" döntötte el a végkimenetel sorsát. A listavezető Meleg tripláinak köszönhetően elhúzott az álmoskásan kezdődő kékmezes alakulattól, és hiába igyekezett Tóth Tamás a legmegfelelőbb taktikát megtalálni a nyitányra, a pécsiek pontosabban és élesebben játszottak, és végül tizenhárom pontos fórral zárták az első negyedet.

Ezt követően azonban megmutatkozott a vásárhelyi szív, és a második játékrész végére Hargitai pontjainak köszönhetően közelebb zárkóztunk. A félidőben nyolcpontos különbséget mutatott az eredményjelző (40-32), ami nem tűnt ledolgozhatatlannak, ám a fordulást követően ismét összekapta magát a vendéglátó, és hiába tartotta tíz pont közelében a hátrányt Molnár Bence vezetésével a Kosársuli, a végére kissé elfáradtunk, így kijött a két csapat közti jelenlegi szakadék. A 81-63-as eredmény mutatja, hogy bár előrébb tart a Pécs, a döcögős szezonkezdet után jó úton haladunk - joggal remélhetjük, hogy a következő időszakban győzelmi érzések is átjárják a Hódtói Sportcsarnok közegét.

 

Férfi NB I/B Zöld csoport, 6. forduló:

Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs–Vásárhelyi Kosársuli 81-63 (24-11, 16-21, 22-19, 19-12)


Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia. Vezette: Horváth Alajos, Tóth Kálmán, Benedek Zoltán.

 

Pécs: Vukas 13/6, Benke 2, Scherer 10/6, MELEG 28/12, DOBRIJEVIC 13/3.

Csere: ROSIC 4, Rátvay 2, Fülöp Zs., Mezei 2, Váits 1, Fekete 6.

Vezetőedző: Ivica Mavrenski.

 

Vásárhelyi Kosársuli: Molnár 17/3, Kovács, Varga Á. 9, Varga Z. 10/3, Rostás 6.

Csere: Perák 7, Hargitai 10, Kelemen 2, Bálint, Balogh 2.

Vezetőedző: Tóth Tamás.

Tóth Tamás: "Amit a héten gyakoroltunk, viszontláttam a csapattól. Fizikálisabb ellenfelünk dominált a palánk alatt, a legfőbb különbséget ebben látom, továbbá a távoli dobásokban. Elindultunk egy úton, örülnék, ha ez a jövő héttől az eredményeinkben is pozitívan köszönne vissza. Egy csodálatos létesítményben egy kiváló csapat ellen mérhettük le, hogy jelenleg melyek a legfőbb hibáink, erősségeink."

A héten két találkozó is vár a csapatra: szerdán a Hepp-kupában a Kecskemét ellen lép pályára felnőttcsapatunk, míg szombaton a Sopron látogat a Hódtói Sportcsarnokba. Mindhárom hazai mérkőzésre várjuk szurkolóinkat, kell a biztatás! Tippjáték Facebook-oldalunkon.

Hajrá, Kosársuli!

Keress Minket a Facebook-on is

Belépés