Kedves Szülők! Tisztelt Szurkolóink és Szimpatizánsaink! Segítsenek nekünk, máris kezdhetjük a 2019/2020-as TAO támogatások megszerzését! Ezt a pénzt csak utánpótlás korú sportolóinkra költhetjük, a Kosársuliban edző és versenyző gyerekre.
Ha van ötletük, írjanak bátran: dr.elekandras@t-online.hu

 

Véget értek az Országos Kenguru Bajnokság (u11) küzdelmei is. Hosszú évek után először nem jutottunk el az Országos Döntőre... Ennek az az oka, hogy immár harmadik éve nem vérre menő harc a döntő a helyezésekért, hanem inkább egy örömjátéknak nevezhető dzsembori. Ahol ráadásul az oda jutó együttesek kis kosarasait szétosztják és nem is csapatuk képviseletében játszanak eredmény számolás nélkül.
Ezúttal ezért nem raktunk össze városi csapatot, hanem három iskolai együttest indítottunk plusz a lányokat. Mind a négy jól szerepelt, sok-sok győzelmet szereztek.
A 8. forduló eredményei:

2019.05.05. Szolnok – Régiós dzsembori

Vásárhelyi Párducok - Bajai Bácska 35-71
Pontdobók: Domján 13, Baksics 7, Vereb 4, Borus 3, Schindler 2, Vígh 2, Búz 1, Kokovai 1, Morton 1, Cseh 1, Kis -, Soós -, Kelemen -, Buzás -.
Pavlovics Vuk edző: „Az első  negyedben jól tartottuk magunkat a magasabb szerkezetű ellenfelünk ellen. A többi játékrészben sajnos nem tudtuk fizikálisan érvényesülni, nagyon sok támadólepattanót szedett a Baja amiből könnyű kosarakat kaptunk második szándékból. Voltak biztató megoldásaink de ez sajnos nem volt elég. Gratulálok a Bajának!”

 Vásárhelyi Párducok - Szegedi Villámok 34-84
Pontdobók: Vereb 11, Borus 5, Domján 5, Baksics 5, Vígh 3, Schindler 2, Kokovai 1, Buzás 1, Morton 1, Soós -, Kelemen -, Cseh -, Búz -, Kis -.
Pavlovics Vuk edző: „El voltak kenődve kicsit a fiúk az első meccsünk után. Azt kértem a csapattól, hogy küzdjünk az eredménytől függetlenül és adjunk bele mindent. A hozzáállással nem volt probléma. A Szeged nagyon sok ziccert értékesített leindításból, nem értünk vissza védekezni. Az első és a harmadik negyedben nagyon kevés pontot sikerült dobnunk. Gratulálok a Szegednek!”

 Összességében elégedett vagyok a csapattal, sok munka és gyakorlás áll még a Fiúk előtt. Szép eredmény, hogy iskolai csapatként bejutottunk a régiós jamboree-ba, év elején még az "E" csoportból indultunk.  Jó erőpróba volt ez a torna, most tisztábban látszódtak a hiányosságaink, illetve miben kell még fejlődnünk. 

 

2019.05.04. Hódtói Sportcsarnok – ”B” csoport: 2. hely

Vásárhelyi Villámok – Békési Heppes Szöcskék 58-21
Ld.: Mészáros 16, Molnár 8, Reményi 8, Kis 5, László 5, Nagy 5, Skoda 3, Utasi 3, Hartman 2, Pósa 1, Gajdos 1, Dombóvári 1.
Patkós József edző: „A csapat az első pillanattól kezdve nagyon koncentrált,  védekezésben és támadásban is remekül megállták a helyüket. Ez az egész mérkőzésre igaz volt, így magabiztosan nyerték az utolsó forduló első mérkőzését. Dicséret a Csapatnak a szép játékért!”

 Vásárhelyi Villámok – Baschet Star Oradea II. 37-46
Ld: Mészáros 13, Molnár 10, Nagy 5, Kis 2, Gajdos 2, Utasi 2, Skoda 2, László 1.
Patkós József edző: „Immár negyedszer csaptunk össze a románokkal, eddig háromszor győztünk ellenük, nem mindig a legjobb teljesítménnyel, így reményekkel teli kezdtük az utolsó találkozónkat. Jól kezdtünk, viszont fejben nem mindenkinek sikerült feldolgozni az agresszívabb védekezés faulthalmazát, ami kissé rányomta bélyeget a játékunkra. Darabosan, bátortalanul sikerültek a támadások, védekezésben pedig a hibákat kihasználta az ellenfél. Végig szoros volt az eredmény, részünkről a sok kihagyott ziccer, valamint büntető hiányzott a győzelemhez. Így most az ellenfélé lett a diadal, de gratulálok a Fiúknak az eddigi munkájukhoz!”

 

2019.05.04. Békéscsaba  – ”D” csoport: 1. hely

Vásárhelyi Kacsák – Békéscsabai KK/A 56:24 (10:6, 17:6, 11:6, 18:6)
Pontszerzők: Soós D. M. 11, Bozó M. 10, Kis B. 7, Kónya E. 6, Mohácsi D. 6, Hegyes Cs. 4, Bartusz Sz. M. 3, Barna M. 2, Gedai B. 2, Becsei I. 2, Kruzslicz Á. 2, Sándor L. 1.
Szarka Dávid edző: „Az utolsó fordulóra fitten és vidáman indultunk el és ez meg is látszott a játékunkon. Könnyedén, koncentráltan végig uralva a mérkőzést sikerült felül kerekedni a rendkívül szimpatikus békéscsabai alakulaton. Gratulálok a srácoknak! Öröm volt nézni!”

 Vásárhelyi Kacsák – ACS BASCHET STAR ORADEA IV. 40:30 (17:5, 6:9, 12:7, 5:9)
Pontszerzők: Mohácsi D. 18, Bozó M. 7, Kónya E. 5, Barna M. 4, Kruzslicz Á. 3, Soós D. M. 2, Kis B. 1.
Szarka Dávid edző: „Egymás után játszottuk a két mérkőzést. Látszott a fáradtság a srácokon, de nagyot küzdve sikerült megnyerni egy roppant agresszív kosárlabdát játszó csapat ellen a meccset. Le a kalappal a srácok előtt! Szép befejezése volt az évnek!” 

 

2019.05.04. Kisújszállás  – ”G” csoport: 1. hely

H.S.A. Sasok - Gyulasport Vidrák 47-33
Sasok: Keresztes 2, Héjja, Mucsi 4, Pap 3, Grochulski 1, Szenti, Bordás 1, Nánai 6, Oltványi 3, Pásztor 7, Balogh 11, Balázs 2.

Böjtös Bau Ricsilla - H.S.A. Sasok 58-82
Sasok: Keresztes 5, Héjja, Mucsi, Pap 17, Grochulski, Szenti 1,Bordás 1, Nánai 21, Oltványi 3, Pásztor 16, Balogh 15,Balázs 3

Czibere Zoltán edző: „Az országos Kenguru bajnokság 8. fordulójában Kisújszálláson léptünk pályára, ahol mindkét mérkőzésünket magabiztos játékkal sikerült megnyernünk. Gratulálok a lányoknak!!!” 

Keress Minket a Facebook-on is

Belépés