Kedves Szülők! Tisztelt Szurkolóink és Szimpatizánsaink! Segítsenek nekünk, máris kezdhetjük a 2020/2021-as TAO támogatások megszerzését! Ezt a pénzt csak utánpótlás korú sportolóinkra költhetjük, a Kosársuliban edző és versenyző gyerekre.
Ha van ötletük, írjanak bátran: dr.elekandras@t-online.hu

 

Az NB I/B Zöld csoportos idény egyik, ha nem a legfontosabb mérkőzése vár a Vásárhelyi Kosársulira szerdán este. Az elődöntős párharc első találkozóját hazai környezetben megnyerő Tóth Tamás csapata ugyanis a Salgótarján otthonában egy esetleges győzelemmel kivívhatja a feljutást az NB I/B Piros csoportjába.

Három kellemes emlékünk lehet eddig a szezonból, ami a Nógrád megyeiek elleni összecsapásokat illeti. Legutóbb 2018 szeptemberében játszott a Kosársuli Salgótarjánban, akkor egy merőben más gárdát sikerült 85-70-es arányban felülmúlni. Mindkét együttes sokat alakult az utóbbi hónapokban, de annyiban nem történt változás a külön-viadalt tekintve, hogy a Hódtóiban mind decemberben, mind a mögöttünk hagyott hétvégén a mieink diadalmaskodtak.

 A 82-74-es sikert hozó szombati találkozó ugyan nem volt sétagalopp vásárhelyi szempontból, ám a csapat kontrollálta a játékot, és a hajrában megtartotta a létfontosságú különbséget, 1-0-ra alakítva a párharc állását. A lépéselőny tehát nálunk, ám nagyot kell harcolni ahhoz, hogy már szerdán eldőljön a küzdelem. A Dominik Herendic fémjelezte, odahaza tizennégy bajnokijukból tizenkettőt megnyerő tarjániak már a vásárhelyi meccs végeztével fogadkoztak: hazai pályán visszavágnak.

 Emlékezhetünk a DEAC U23 elleni negyeddöntő második összecsapására, ahol egy ponttal a Kosársulié volt a végjáték – hasonló végkimenetellel ezúttal is maximálisan kiegyeznénk, de Ughy Albert alakulatának lesz ehhez egy-két szava. Összeszedettség, koncentráció, és ahogy Tóth Tamás fogalmazott, sok javulás szombathoz képest: ezek lehetnek a kulcsai a sikernek.

 A Salgótarjáni KSE - Vásárhelyi Kosársuli NB I/B Zöld csoportos elődöntő második mérkőzése május 8-án, szerdán 19 órakor kezdődik a Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban. Amennyiben a Kosársuli diadalmaskodik, úgy bejut a bajnoki fináléba, egyúttal kivívja a feljutást az NB I/B Piros csoportjába, amennyiben a Salgótarján hagyja el győztesen a parkettet, akkor harmadik, mindent eldöntő találkozóra kerül sor május 11-én, szombaton 18 óra 30 perckor a Hódtói Sportcsarnokban.

 Hajrá, Kosársuli!

 Nagy Benjámin, sajtóreferens

Keress Minket a Facebook-on is

Belépés