Kedves Szülők! Tisztelt Szurkolóink és Szimpatizánsaink! Segítsenek nekünk, máris kezdhetjük a 2019/2020-as TAO támogatások megszerzését! Ezt a pénzt csak utánpótlás korú sportolóinkra költhetjük, a Kosársuliban edző és versenyző gyerekre.
Ha van ötletük, írjanak bátran: dr.elekandras@t-online.hu

 

Elkezdődött a felsőházi rájátszás a Vásárhelyi Kosársuli számára az NB I/B Zöld csoportjában - sajnos az eddigi 12 hazai sikerhez képest bántóan kevés néző előtt... . A negyeddöntős párharcban az ellenfél az a DEAC U23, amely az alapszakaszban a 8. helyen zárt, ám az egyik legkellemetlenebb ellenfélnek számít ambiciózus fiatal játékosai miatt a bajnokságban. Ez az első meccsen is megmutatkozott.

A Hódtói Sportcsarnokban óriási debreceni nyomással indult a találkozó, Kovács Adrián gárdája nem feltett kézzel érkezett Tóth Tamás alapszakaszgyőztes csapatához. Az egész meccsen megfigyelhető intenzív támadás és védekezés mindkét félnél gyors játék formájában valósult meg, hol a Kosársuli, hol a Debrecen vezetett. A mieink taktikai elemei folyamatosan válaszként szolgáltak a vendégek kosaraira, végül 18-19-cel zárult a negyed.

A második játékrészben tovább folytatódott a lendületes harc, mindkét edző igyekezett tüzelni legénységét. A Kosársuli perceit Pavlovic Vuk triplája, majd Béres Nándor zsákolása szolgáltatta - egyébiránt a mieinktől öten jutottak tíz pont fölé, és kilencen rezzentették meg a hálót a mérkőzés során. A félidőig közelebb zárkózott a Tóth és Omenaka vezette DEAC, 34-31-gyel vonultak pihenőre a felek.

A harmadik és negyedik negyed is kísértetiesen hasonlított az első kettőre, nüanszok döntöttek csupán. A debreceniek nem adták meg magukat, a Kosársuli remek cseréi (Rostás Imre egymaga 11 pontig jutott)  és jól befejezett támadásai által tízzel is ment a végjátékhoz közeledve. Az apró hibák majdnem megbosszulták magukat, hisz pillanatok alatt háromra zárkóztak a vendégek, ám a fantasztikusan teljesítő Vas Péter és Varga Zalán rutinja azt eredményezte, hogy kevéssel, de sikerült megtartani a kellő előnyt. A szív mellett a fej is a helyén volt, mindenki maximálisan hozzátette a tudása legjavát - vásárhelyi győzelemmel zárult tehát az első meccs, nagyon fontos lépést tett Tóth Tamás együttese a továbbjutás felé. Hétfőn Debrecenben egy hasonló játékkal összejöhet mindez!

NB I/B Zöld csoport, felsőházi rájátszás, negyeddöntő, első mérkőzés:

Vásárhelyi Kosársuli - DEAC U23 81-74 (18-19, 19-15, 25-22, 19-18)
Hódtói Sportcsarnok, 275 néző. Vezette: Radnóti, Maár, Borgula

Kosársuli: Molnár 5/3, Pavlovic 12/3, VARGA 19/3, Bálint 10, VAS 14/9
Csere: Béres 4, Perák 5, Börcsök -, Kelemen 1, Rostás 11, Czégel -
Vezetőedző: Tóth Tamás

DEAC: TÓTH 15/6, Kozák M. 16, Kozák B. 5, Gáspár 7/3, OMENAKA 13
Csere: Asszú 9/6, Opre 3/3, Szekeres -, Sólyom 1, Csomor 5/3
Vezetőedző: Kovács Adrián

Tóth Tamás: „Igazi rájátszás derbi volt, nüanszok döntöttek a mi javunkra. Óriási taktikai harc folyt a pályán, amiken sok hiba is volt, hullámzó volt a mérkőzés. Öt játékosom zárt tíz pont felett, és csapatszinten is jól működtünk. 1-0 nekünk, de vért kell izzadnunk Debrecenben, ha hétfőn le szeretnénk zárni a párharcot.”

Kovács Adrián: „Gratulálok a Vásárhelynek a győzelemhez. Úgy gondolom, hogy ez a mérkőzés jól szolgálta a felkészülésünket az U20as döntőre, hiszen egy erős ellenfél otthonában szoros meccset tudtunk játszani. 4 dolgot kértem a srácoktól az öltözőben, amikre végig szerettünk volna koncentrálni, természetesen nem volt egyszerű, de nagyot küzdöttünk. Külön szeretném kiemelni a játékvezetést, ami végig korrekt és magas színvonalú volt. Örülök Opre Roland visszatérésének, már nagyon hiányzott a csapatnak.”

Folytatás április 15-én, hétfőn 16 órakor Debrecenben.

Hajrá, Kosársuli!

Nagy Benjámin, sajtóreferens

Főtámogatók

MMBF

Hmvhely
Hódmezővásárhely
MJV Önkormányzata
Swietelsky Magyarország

 

Bodrogi Bau

Keress Minket a Facebook-on is

Belépés