Kedves Szülők! Tisztelt Szurkolóink és Szimpatizánsaink! Segítsenek nekünk, máris kezdhetjük a 2019/2020-as TAO támogatások megszerzését! Ezt a pénzt csak utánpótlás korú sportolóinkra költhetjük, a Kosársuliban edző és versenyző gyerekre.
Ha van ötletük, írjanak bátran: dr.elekandras@t-online.hu

 

Az NB I/B Zöld csoportjában a felsőházi rájátszás negyeddöntős párharca következik a Vásárhelyi Kosársuli számára. Tóth Tamás alapszakaszgyőztes csapatának ellenfele a DEAC U23 lesz, a két nyert mérkőzésig tartó összecsapáson a pályaelőny a Kosársulié – azaz amennyiben esetlegesen harmadik találkozóra kerülne sor, azt a Hódtói Sportcsarnokban rendeznék.

Egy biztos: egy vásárhelyi szimpatizáns sem örülne nagyon, ha ez így történne, hisz hétfő este már a legjobb négy közé jutást szeretnénk ünnepelni. Történetesen ugyanis az első meccs április 12-én, pénteken 18 óra 30 perckor lesz a Hódtói Sportcsarnokban, majd Debrecenben április 15-én, hétfőn néznek farkasszemet a felek. Ha mindezek után mégsem dől el a továbbjutás sorsa, úgy április 19-én, pénteken 18 óra 30 perckor ismét itthon lépünk pályára.

 A DEAC 24 mérkőzéséből 11-et nyert meg, és 13-szor szenvedett vereséget, hazai mérlegük 8-4, idegenbeli mutatójuk 3-9 volt az alapszakaszban. Jól emlékezhetünk arra, hogy a decemberi, 90-75-ös Kosársuli-diadalt követően néhány hete, március 24-én, az utolsó előtti fordulóban a vendéglátó hajdúságiak győzedelmeskedtek 97-85-ös arányban. A találkozó érdekessége volt, hogy Kovács Adrián a létező legerősebb összeállításban, a keretet A-csoportos fiatalokkal felturbózva küldte pályára fiait, fizikális és gyors kezdőjük Tóth Bence és Omenaka Godwin vezetésével felülmúlta a sérülések miatt megtizedelt Vásárhelyt. Játékosaik közül többen is a bajnokság legjobbjai között zártak az egyéni statisztikákat tekintve.

 Jól emlékezhetünk ugyanakkor arra is, hogy egészen kiváló játékkal vertük a Baját március utolsó napján, így amellett, hogy elsőként zártuk az alapszakaszt, hibátlanok maradtunk hazai környezetben. A keret kiegészült, immár mindenki egészségesen tud teljeskörű munkát végezni, úgyhogy mindezek tükrében joggal bízhatunk abban, hogy meglesz a továbbjutás.

 Az első, nagy lépcsőfokot április 12-én, pénteken 18 óra 30 perckor, a Hódtói Sportcsarnokban tehetjük meg. Nagyon kelleni fog a szurkolás, legyünk minél többen!

 A mérkőzésre a Kosársuli két főtámogatója, az MMBF Földgáztároló Zrt. és a Swietelsky Vasúttechnika Kft. jóvoltából a belépés továbbra is ingyenes!

 Hajrá, Kosársuli!

 Nagy Benjámin, sajtóreferens

 

Főtámogatók

MMBF

Hmvhely
Hódmezővásárhely
MJV Önkormányzata
Swietelsky Magyarország

 

Bodrogi Bau

Keress Minket a Facebook-on is

Belépés