Kérünk minden szurkolónkat, hogy adóbevallásakor gondoljon ránk:
adószámunk: 18454040-2-06

Lélektanilag nagyon fontos mérkőzés várt a Vásárhelyi Kosársuli csapatára az NB I/B Zöld csoportjában csütörtök este. A KTE-Duna Aszfalt látogatott a Hódtói Sportcsarnokba, ahol egy sérülésektől tűzdelt, tízfős hazai gárdáért szoríthatott a kilátogató publikum. Az elmúlt hetek viszontagságait követően a cél mindezek ellenére egyértelműen a tizenegyből a tizenegyedik győzelem megszerzése volt a vásárhelyi katlanban – a találkozó végére pedig kiderült, hogy továbbra is bevehetetlen várként tornyosul a csarnok az ellenfelek számára.

 Nem kezdődött jól az összecsapás a mi szempontunkból, a fiatal vendéggárda roppant harcias, jól küzdő társaság képét mutatta az első perctől fogva. A remekelő Molnár Dániel pontjaival gyakorlatilag egymaga repítette Váradi Kornél legénységét, amely többször négy ponttal is ment a nyitónegyed során. Nehezen vette fel a ritmust a Kosársuli, Vuk Pavlovic pontjait követően Vas Péter triplájával ugyan néhány pillanat erejéig átvettük a vezetést 16-15-nél, a játékrész vége a Kecskemété volt (18-21).

 Tóth Tamás jól rotálta játékosait, ami a második negyedben ütközött ki leginkább: nyolc sárgamezes (!) szerzett kosarat, a támadás mellett pedig a védekezőmunka is javult, így nem hatott váratlanul, hogy a 15. percnél magunkhoz vettük a kezdeményezést. Varga és Pavlovic közelije után Vas hármasával már hatpontos fórt mutattok az eredményjelző – a 40-34-es előny a legjobbkor jött, hisz a félidőre számunkra kedvező különbséggel vonulhattak a felek.

 A szünetet követően állandósult a differencia, Kelemen Balázs remek pillanatai következtek. Az időt kérő vendégek ugyan nem hagyták magukat, Lukács két hármasa által feljöttek két, majd egy pontra, a negyed mégis olyannyira jól folytatódott, majd zárult vásárhelyi oldalról, hogy gyakorlatilag az egész találkozó végkimenetelét eldöntötte. 51-50-nél Vas Péter hét pontot termelt egymásutánban, ezt kontrázta meg Varga és Kelemen, plusz a kiváló védekezés – 15-2-es rohammal robogott a vásárhelyi expressz. 

66-52 után jóformán csupán formalitás volt az utolsó tíz perc, egy másodpercig sem engedték közelebb a hazaiak a Kecskemétet, remek asszisztokkal és jó befejezésekkel teljesülhetett a vásárhelyi közönség vágya. Vas triplájánál a húszpontot is elérte az előny, és hiába igyekeztek a vendégek, közelebb zárkózni nem tudtak. A 89-69-es végeredményt Reszegi kettese állította be: továbbra is százszázalékos a Kosársuli hazai környezetben a bajnokságban, és ideiglenesen ismét átvettük a vezetést a tabellán! Ami a különlegességét illeti a találkozónak: Vuk Pavlovic dupla-duplával (14 pont, 10 assziszt) zárt.

 NB I/B Zöld csoport:

Vásárhelyi Kosársuli-KTE-Duna Aszfalt 89-69 (18-21, 22-13, 26-18, 23-17)
Hódtói Sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Kovács, Radnóti, Maár
Kosársuli: Kovács 7/3, Varga 10, Bálint 8, PAVLOVIC 14, VAS 26/18,
Csere: Börcsök -, Perák 4, Kelemen 14/6, Rostás 6, Czégel -,
Vezetőedző: Tóth Tamás

 Kecskemét: MOLNÁR 32/12, Plézer 10, Lukács 6/6, Kucsera 11, Fülöp 6,
Csere: Vízi 1, Reszegi 2, Lukácsi 1, Nagy -.
Vezetőedző: Váradi Kornél

 Tóth Tamás: „Egy végig nagyon szívósan küzdő ellenfelet sikerült megvernünk. A különbség nem mutatja pontosan, mennyire nehéz mérkőzés volt. Az utóbbi hetekben nem minden úgy alakult, ahogy terveztük, így mentálisan is sokat jelent a mai győzelem. Sok sikert kívánok a kecskeméti fiataloknak, gratulálok mindkét csapatnak a hozzáálláshoz!”

 Folytatás tíz nap múlva a DEAC otthonában – ez lesz az utolsó idegenbeli találkozónk, egyben az utolsó előtti meccsünk az alapszakaszban a Baja elleni zárórangadót megelőzően.

 Nagy Benjámin, sajtóreferens

Főtámogatók

MMBF

Hmvhely
Hódmezővásárhely
MJV Önkormányzata
Swietelsky Magyarország

 

Bodrogi Bau

Keress Minket a Facebook-on is

Belépés