Kérünk minden szurkolónkat, hogy adóbevallásakor gondoljon ránk:
adószámunk: 18454040-2-06

Lassan célegyenesébe fordul az NB I/B Zöld csoportja, következik az alapszakasz vége felnőttcsapatunk, míg a bajnokság zárása U20-as gárdánk számára. Az Óbuda elleni márciusi kezdés után érdemes megvizsgálni, hogy állnak a tabellák, mire van esély a hátralévő mérkőzéseken, illetve a közvetlen riválisok ki ellen igyekeznek gyűjtögetni a pontokat.

 A felnőttcsapatunk esetében a legtisztább a helyzet: 20 forduló után 15-5-ös mérleggel vezetjük a ranglistát, így amennyiben a hátralévő négy mérkőzés mindegyikét győzelemmel abszolválja Tóth Tamás legénysége, úgy első helyen jut az áprilisban kezdődő rájátszásba. Az első lépcsőfok most hétvégén, Egerben tornyosul a Kosársuli elé, majd március 14-én, csütörtökön a Kecskemét látogat a Hódtói Sportcsarnokba. Ezt követi március 24-én, vasárnap a debreceni túra a DEAC-hoz, hogy aztán a hónap utolsó napján, hazai környezetben rangadót vívjunk a Bajával. Eddig tízből tíz a mérlegünk a Hódtóiban, gyönyörű lenne, ha hibátlanul, tizenkettőből tizenkettővel végeznénk.

 Előfordulhat, hogy utóbbi derbi dönt majd az elsőségről, hisz a bajaiak foglalják el jelenleg a második helyet. Ők a Kecskemét, DEAC, Salgótarján trióval „hangolnak” ellenünk, ezen összecsapások közül a nógrádiak elleni lesz talán a legkeményebb – már csak azért is, mert kisebbfajta csodával a tarjániak is odaérhetnek még az első helyre, ehhez a mi botlásunkon kívül kellene az, hogy a DEAC, Fehérvár, Újpest hármast is legyőzzék a Baján kívül. A „nagy négyes” utolsó tagjaként talán az Óbudai Kaszások dolga lesz a legkönnyebb, a Tiszaújváros, a Győr és a Pápa ellen hazai környezetben meccseznek, míg a sereghajtó Sopron ellen játszák egyetlen idegenbeli bajnokijukat.

 A realitások talaján maradva a legvalószínűbb, hogy az első két hely valamelyikén jut a Kosársuli a rájátszásba. Ez esetben a Pápa, Győr, Újpest, DEAC négyes közül lényegében bárki jöhet. A legnehezebb dolga a debrecenieknek lesz, hisz Salgótarjánban, Baján és Tiszaújvárosban is pályára lépnek, emellett minket is fogadnak – könnyedén előfordulhat tehát, hogy ők végeznek a 8. pozícióban. Értelemszerűen az alapszakasz első helyezettje a nyolcadikkal, a második a hetedikkel, a harmadik a hatodikkal és a negyedik az ötödikkel harcol majd.

 Az U20-asoknál az Óbuda gyakorlatilag megnyerte a bajnokságot: ha a hátralévő négy mérkőzésükből legalább egyen diadalmaskodni tudnak, már ünnepelhetnek is. Mögöttük a Győr és a Baja a legnagyobb favorit a második és harmadik helyre, hisz hiába vár mindkét alakulatra a maradék kettőből két idegenbeli találkozó (előbbire Óbudán és Egerben, utóbbira Salgótarjánban, majd Vásárhelyen), bravúrra lenne szükség, hogy a Kosársuli előzni tudjon. A mieink Egerben, majd itthon a Baja ellenében akár két sikerrel is zárhatnak – nagy kérdés, hogy ez mire lesz elég.

 Egy biztos: fontos hetek várnak a Kosársulira, a hazai találkozókon pedig a szurkolókra továbbra is nagy szükségünk lesz.

Nagy Benjámin, sajtóreferens

Főtámogatók

MMBF

Hmvhely
Hódmezővásárhely
MJV Önkormányzata
Swietelsky Magyarország

 

Bodrogi Bau

Keress Minket a Facebook-on is

Belépés