Kedves Szülők! Tisztelt Szurkolóink és Szimpatizánsaink! Segítsenek nekünk, máris kezdhetjük a 2019/2020-as TAO támogatások megszerzését! Ezt a pénzt csak utánpótlás korú sportolóinkra költhetjük, a Kosársuliban edző és versenyző gyerekre.
Ha van ötletük, írjanak bátran: dr.elekandras@t-online.hu

 

 

Az Alba Fehérvár fiatal, tehetséges csapata ellen folyatódott az NB I/B Zöld csoportja a Vásárhelyi Kosársuli számára. A 19. fordulóban hazai környezetben lépett pályára Tóth Tamás alakulata, a Hódtói Sportcsarnokban a visszavágás volt a cél az ősszel elszenvedett fehérvári vereségért. A listavezető először és utoljára pattogtatott közönsége előtt ebben a hónapban, így természetesen a kilencből kilencedik hazai siker elérésének reménye asszisztálhatott a legmegfelelőbben a Kosársuli-szimpatizánsok számára.

Ennek szellemében teljesített végig a mérkőzés során a sárgamezes éllovas, jóformán egy pillanatig sem forgott kockán a győzelem sorsa. Az első percekben lassan pörögtek fel a játékosok, itt is, ott is sok volt a pontatlanság, az eladott labdák, a kihagyott helyzetek és a védekezésbeli hibák azonban nem bosszulták meg magukat a mieink szempontjából. Vas Péter triplája törte át az a gátat, amely elindította a csapatot a sikerhez vezető úton – csapatkapitányunk az első negyedben további két hármast is beszórt, tíz perc alatt 14 (!) pont állt a neve mellett, Perák Denisszel egyetemben nagyon elemében volt, a fiatal vendégek pedig nem tudtak kilábalni a kezdeti gödörből.

25-11-gyel fordultak a felek, a játék képe pedig a második negyed során sem változott komolyabbat. Kiválóan védőlepattanózott a Kosársuli, a cserepadról kiválóan szálltak be a friss emberek (tegyük hozzá, hogy Varga Zalán ezúttal a kispadról tekintette meg a találkozót), így hiába kért időt idejehamar már második alkalommal is a vendégek trénere, Peresztegi Nagy Ákos, tovább nyílt az olló.

A szünetre megnyugtató, 47-33-as vásárhelyi fórral vonultak a csapatok, hogy aztán a pihenőt követően még egy leheletnyi esélyt sem hagyjon a komolyabb felzárkózásra a Fehérvárnak a vendéglátó. Mindenki egytől-egyig hozzátett jó teljesítményével az előnyhöz, helyenként látványos passzokkal, megoldásokkal szolgálták ki egymást a játékosok, Vas, Perák és a meccs végére a hat pont híján tripla-dupláig jutó, extrán lepattanózó és asszisztoló Pavlovic pedig húzóerőként hatott a többiekre.

65-50 után a végjátékot még jobban megnyomta a Kosársuli, egy Vas-kettesnél felhördült és tapsviharban tört ki a közönség, majd Molnár Bence is megvillant. Rostás Imre százszázalékos duplamutatóval tíz pontig jutott, az utolsó húsz másodpercben az ellenféllel pacsizva a csapat pedig összesen majd’ kilencvenig: 89-62-es arányban diadalmaskodtunk, így továbbra is vezetjük a bajnokságot!

 NB I/B Zöld csoport, 19. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-Alba Fehérvár 89-62 (25-15, 22-18, 18-17, 24-12)
Hódtói Sportcsarnok, 250 néző. Vezette: Varga, Maár, Reisz
Kosársuli: Molnár 9/3, Béres 2, Bálint 14, VAS 30/9, PERÁK 16,
Csere: PAVLOVIC 4, Börcsök -, Kovács 2, Rostás 10, Kelemen 2.

Vezetőedző: Tóth Tamás

 Fehérvár: TAKÁCS MA. 17/3, Balsay 9/3 Varga 13/9, Polster 13/9, Peringer 6,
Csere: Körmöczi 2, Nagy 2

Vezetőedző: Peresztegi Nagy Ákos

 Tóth Tamás: „Az első tizenöt percben ismét sikerült tetemes előnyt kiharcolnunk, frissebben mozogtunk ellenfelünknél. A fehérváriakat dicséri, hogy egyetlen percre sem adták fel, így megnehezítették a dolgunkat. A záró szakaszban már örömjáték volt, de ezért nagyon megdolgoztunk. Sok sikert a Fehérvárnak, gratulálok a játékosaimnak!”

Peresztegi Nagy Ákos: „Tartalékos csapatommal próbáltuk felvenni a harcot a listavezetővel, a mérkőzés több szakaszában ez sikerült is. Amit szerettünk volna védekezésben és támadásban gyakorolni, amikor figyelmesen, koncentráltan dolgoztunk, akkor ezeket meg is tudtuk oldani.”

 U20-as csapatunk is diadalmaskodott, Béres és Domján vezetésével 116-74-re nyert az alakulat a Budaörs ellen, így továbbra is őrzi kiváló 2019-es formáját.

 Február 15-én, pénteken folytatódik számunkra a bajnokság, akkor Győrbe látogat a Kosársuli.

 Nagy Benjámin, sajtóreferens

Keress Minket a Facebook-on is

Belépés