Kedves Szülők! Tisztelt Szurkolóink és Szimpatizánsaink! Segítsenek nekünk, máris kezdhetjük a 2019/2020-as TAO támogatások megszerzését! Ezt a pénzt csak utánpótlás korú sportolóinkra költhetjük, a Kosársuliban edző és versenyző gyerekre.
Ha van ötletük, írjanak bátran: dr.elekandras@t-online.hu

 

Szuperrangadón lépett pályára pénteken a Vásárhelyi Kosársuli: Tóth Tamás listavezető csapata a tabellán második Bajai Bácska otthonába látogatott. A Duna-partiak az utóbbi hetekben elég rapszodikus teljesítményt nyújtottak, míg a mieink kiváló játékot mutattak, így joggal bízhattunk abban, hogy diadallal zárnunk az NB I/B Zöld csoportjának 13. fordulóját, egyben az idei esztendőt.

Ez sajnos nem így lett, de voltak olyan periódusai a találkozónak, ahol úgy érezhettük, összejön a siker. Már az elején megléptek a hazaiak, ültek kosaraik, főleg Pongó volt elemében. A kissé enervált Kosársuli nem találta a ritmust sem támadásban, sem pedig védekezésben. S noha a nyitónegyed végén Vas triplájával már két pontra is felzárkóztunk, Kövágó-Laska gondoskodott arról zsákolásaival, hogy hat ponttal menjen a Baja a játékrész végén.

 A második tíz percre is maradt a hasonló forgatókönyv, a Jakab és Vukicevic vezette vendéglátók tartották a fórt, míg mi Molnár Bence vezényletével igyekeztünk kapaszkodni. Nagy hármasa a félidei eredményt állította be – 37-44-ről azonban állt már fel a Vásárhely nem egyszer ebben a szezonban.

 Ez még ha csak ideiglenesen, de most is összejött. Hiába kezdte meg termelését Pongó, a bajaiak tízese - Kelemen Balázsnak és Béres Nándornak hála kétszer (és mint később kiderült, utoljára) átvettük a vezetést 50-49-nél, valamint 54-53-nál. A negyed vége ismét a hazaiaké volt, Ágfalvi percei és kékmezes hibák következtek, ám még mindig reménykedhettünk a fordításban.

 A záró játékrész azonban egy csapásra elhessegtette a reményeinket a pontszerzést illetően. Rosszul kezdtünk, percekig nem szereztünk kosarat, míg a sárgák Pongó és Kövágó-Laska által gyakorlatilag már hét perccel a vége előtt eldöntötték a meccs végkimenetelét. A hajrában pedig hiába kapaszkodtunk, közelebb lopakodni nem sikerült, így a hazaiak 90-71-re nyertek, és visszavették a vezetést a tabellán – azaz 2019-et ők kezdhetik éllovas pozícióból, míg mi a harmadikból.

 NB I/B Zöld csoport, 13. forduló:

Bajai Bácska FKE-Vásárhelyi Kosársuli 90-71 (19-13, 25-24, 17-18, 29-16)
Baja, MNÁMK csarnok. Vezette: Praksch, Menyhárt, Földi.
Baja: Nagy 6/6, PONGÓ 31/9, Pálkerti 5, Jakab 16/3, Vukicevic 13,
Csere: Ágfalvi 10, Kovács 2, Kövágó-Laska 7, Goldring -.
Vezetőedző: Cservék Csaba

 Kosársuli: MOLNÁR 19, Kelemen 8, Varga 6, Bálint 8, Vas 15/3,
Csere: Pavlovics 6, Perák -, Béres 6, Börcsök 3/3.
Vezetőedző: Tóth Tamás

 Tóth Tamás: „Az egész mérkőzés alatt, de főleg az utolsó negyedben rossz döntéseket hoztunk a védekezésben, így ritmustalanná vált a támadójátékunk is. Egy extra játékossal, Pongóval volt erősebb nálunk a Baja, a különbség túlzó. Remek őszt zártunk, gratulálok a játékosaimnak! Kellemes ünnepeket kívánok minden sportbarátnak!”

 Sajnos U20-as csapatunk sem tudott nyerni, az utolsó két negyedben a Baja jócskán felülkerekedett, így viszonylag sima, 106-73-as győzelmet aratott felettünk.

 Január 12-én, szombaton immár hazai környezetben javíthatunk – a Salgótarján ellen kezdjük meg a bajnokság második felét, egyben az új évet.

 2019-ben is hajrá, Kosársuli!

 Nagy Benjámin, sajtóreferens

Főtámogatók

MMBF

Hmvhely
Hódmezővásárhely
MJV Önkormányzata
Swietelsky Magyarország

 

Bodrogi Bau

Keress Minket a Facebook-on is

Belépés