Kedves Szülők! Tisztelt Szurkolóink és Szimpatizánsaink! Segítsenek nekünk, máris kezdhetjük a 2019/2020-as TAO támogatások megszerzését! Ezt a pénzt csak utánpótlás korú sportolóinkra költhetjük, a Kosársuliban edző és versenyző gyerekre.
Ha van ötletük, írjanak bátran: dr.elekandras@t-online.hu

 

Szabadkai trénerek bemutató foglalkozásaival zárult a Határ-menti kosárlabda játékok nevet viselő, a szabadkai Szpartakkal közös uniós rendezvény sorozatunk – már ami 2018-at illeti. A HUSRB/1602/32/0004-s számú, több mint egy éves CB Basket projekt az Európai Unio 140.799 euros támogatásával valósulhat meg. Az SZTE Mezőgazdasági Karának Petőfi utcai tornatermében kétnapos konferencián, amolyan tanuláson, továbbképzésen vehettek részt a testnevelők és edzők.

Csütörtökön két foglalkozás volt, ezek közül az első edzés testnevelő tanároknak szólt, egy iskolai csapat számára tartott tréninget a szabadkaiak u12/13-as korosztályának trénere, Sasa Buljovcic. Ezt követően Predrag Borilovic, a Szpartak juniorjainak szakembere – aki korábban irányította már az első osztályú felnőtt csapatot is – vezényelt egy edzést, amelyen u16-osaink pattogtatták a labdát. A bemutatók „nyelve” a kosárlabda volt, de NB I-es felnőtt játékosunk, Pavlovics Vuk kiváló fordítása sokat segített a gyerekeknek a gyakorlatok megértésében.

 A „harmadik félidő”, immár péntek délelőtt az elméletről szólt: kötetlen beszélgetés formájában tudtak tapasztalatot cserélni a vásárhelyi testnevelők és edzők a két vendég előadóval.

 

Dr. Elek András, a Kosársuli elnöke értékelte a rendezvényt: „Mindkét edzés nagyon magas színvonalú szakmai munkáról szólt. A Spartak Subotica edzői tulajdonképpen hasonló edzéseket mutattak be, mint amilyeneket a mi korosztályos edzőink tartanak. De… valamennyivel életszerűbb gyakorlatokkal és sokkal precízebben megkövetelve a technikai elemek pontos kivitelezését. Öröm számomra, hogy gyerekeink helyt álltak, meg tudtak csinálni mindent – amit a szerb edzők kértek.”

 

 

 

Ez volt a hetedik közös programja – egyben idénre az utolsó – az igencsak sikeres projektnek, több mint 30 gyerek és közel ennyi edző/testnevelő, valamint NB I-es felnőtt játékos részvételével. Vásárhelyen streetball, közös edzőtábor és torna is volt, Szabadkán tornát, valamint továbbképzést tartottak. Az edzők és gyerekek élvezik ezeket a hasznos alkalmakat, és egészen 2019 nyaráig nem lesz megállás.

 

Nagy Benjamin sajtóreferens

Főtámogatók

MMBF

Hmvhely
Hódmezővásárhely
MJV Önkormányzata
Swietelsky Magyarország

 

Bodrogi Bau

Keress Minket a Facebook-on is

Belépés