Kedves Szülők! Tisztelt Szurkolóink és Szimpatizánsaink! Segítsenek nekünk, máris kezdhetjük a 2020/2021-as TAO támogatások megszerzését! Ezt a pénzt csak utánpótlás korú sportolóinkra költhetjük, a Kosársuliban edző és versenyző gyerekre.
Ha van ötletük, írjanak bátran: dr.elekandras@t-online.hu

 

Az Országos Gyermek Bajnokság 3. fordulóját az elmúlt hétvégén rendezték. A Vásárhelyi Gepárdok magabiztosan nyerték mindkét meccsüket és visszajutottak a legfelső Dél-Keleti csoportba. Új csapatunk, a HSA Hattyúk sikeresen debütált - mindkét meccsén nyert. Másik két együttesünk mérlege 1 győzelem - 1 vereség volt.
Eredmények:

2018.12.08. Szarvas – „B” csoport: 1. hely

 Vásárhelyi Gepárdok  -  Böjtös-Bau Ricsilla Szarvas 65:29  (22:10,10:2, 7:1, 28:11, 8:5)
Gepárdok: Baksics M. (-), Bán B. 1, Budácsik T. 6, Domján A. 7, Morton A. 9, Molnár K. 2, Niksics A. 3, Sándor Zs. 13, Tóth D. 5, Ujvári M. 12, Venicz L. 3, Vereb T. 4.
Sági Ákos edző: „Javuló és stabil védekezés mellett többen is jó játékot mutattak, a félidei büntetőknél is eredményesek voltunk, így sikerült magabiztos győzelmet aratnunk a legjobbjait nélkülöző hazaiak ellen.”
Szolnoki Leopárdkölykök  -  Vásárhelyi Gepárdok  53:66  (7:3,17:24, 6:2, 8:11, 15:26)
Gepárdok: Baksics M. 1, Budácsik T. 1, Domján A.(-), Morton A. 16, Molnár K. 2, Nagy G. (-), Niksics A. 8, Sándor Zs. 1, Tóth D. 11, Venicz L. 3, Vereb T. (-), Ujvári M. 23.
Sági Ákos edző: „Egy meccs pihenő után nehéz ellenféllel néztünk szembe, az első negyedben tompán,kissé hitetlenül kezdtünk, nem tudtunk gyűrűbe találni, de küzdöttünk, így nem tudtak ellépni. Másik ötösünk viszont nagy elánnal lépett pályára, ez átragadt a többiekre is. Sikerült meglepni a szolnoki csapatot, gyors kosarakkal, agresszív palánk alatti csatákkal, kemény védekezéssel felvettük a harcot, sikerült előnyt szerezni. A félidei büntetőket nem igazán tudtuk értékesíteni. A folytatásban is nagy energiákat mozgósítottunk, szinte extázisban játszva, több kiemelkedő egyéni teljesítménnyel, de csapatként tudtunk legyőzni egy erősebb ellenfelet, a szolnoki akadémia csapatát.
Úgy tűnik sikerült változtatni edzésmunkán, hozzáállásban, ennek lett eredménye! Ezen az úton kell tovább menni. Gratulálok a csapatomnak!”

 2018.12.09. Hmvhely – „F” csoport: 1. hely

 Szecska Szöcskék - HSA Hattyúk 29-41
Dobók: Balogh Vivien 17, Gulyás Hédi 6, Pásztor Gréta 4, Rozsos Petra 4, Pap Adrienn 3, Szöllősi Viktória 2, Piros Blanka 2, Bordás Jázmin 1.
Molnár Bence edző: „A mérkőzés elején sok ziccert hagytunk ki ezért az első félidőben még szorosabb volt az állás, a második félidőben azonban már nyugodtabbak voltak a lányok, így magabiztosan hoztuk az első meccset.”

Varga Franciska fotói: http://www.vasarhelyikosarsuli.hu/galeria/category/377-2018-12-09-u12-hsa-hattyuk-szecska-szocskek

HSA Pumák - HSA Hattyúk 31-60
Dobók: Balogh Vivien 25, Szöllősi Viktória 14, Gulyás Hédi 11, Rozsos Petra 4, Pásztor Gréta 2, Pap Adrienn 2, Mucsi Nelli 1.
Molnár Bence edző: „A második meccset már az első félidőben sikerült eldöntenünk , támadásban és védekezésben egyaránt sikerült végrehajtani a megbeszélteket, sok könnyű ziccert dobva és végig remek védekezést bemutatva magabiztosan hoztuk a találkozót.” 

  2018.12.09. Hmvhely – „F” csoport: 2. hely

SZEDEÁK Bikák - HSA Pumák 40 : 55
Dobók: Kárpáczi Jázmin 23, Kokovai Karina 12, Dunai Boglárka 9, Szűcs Léna 7, Tősér Lili 2, Barna Ariella 2 pont.
Kotormán Zsuzsa edző: „A lányokat fűtötte a visszavágás lehetősége, hisz elmúlt fordulóban alul maradtak ellenfelükkel szemben. Ügyes megoldásokkal, pontos dobásokkal, odafigyelve játszottak. A védekezés is megfelelő volt. Örültünk győzelmünknek, gratulálok a lányoknak!”

Varga Franciska fotói: http://www.vasarhelyikosarsuli.hu/galeria/category/378-2018-12-09-u12-hsa-pumak-vs-szegedi-bikak

HSA Pumák - HSA Hattyúk 31 : 60
Dobók: Szűcs Léna 11, Kokovai Karina 6, Kárpáczi Jázmin 5, Barna Ariella 3, Dunai Boglárka 3, Nagy Natasa 2 pont.
Kotormán Zsuzsa edző: „Ellenfelünk magassági fölénye végig érvényesült a mérkőzés során. Lányaim védekezésben nem tudtak mit kezdeni ellenfelükkel, zavart keltett a bedobásoknál is, így sok könnyű kosarat szerezhettek hibáinkból. Ebből a mérkőzésből is sokat tanulhatnak a lányok! Gratulálok ellenfelünknek, mi pedig gyűjtjük a tapasztalatokat és tovább gyakorlunk!”

 2018.12.09. Hmvhely – „E” csoport: 3. hely

Szeged KE Tigrisek - Vásárhelyi Rókák 56-40

Varga Zalán edző: „Annak ellenére, hogy a csapat egyik felének szombaton is volt meccse, a másik fele pedig beteg volt nagyon jól játszottunk az első félidőben és a kezünkben volt az irányítás is. Ekkor jött egy olyan második félidő, amire egyáltalán nem számítottunk. Az ellenfél pár perc leforgása alatt megfordította a mérkőzést, amihez mi csak asszisztálni tudtunk a sok kihagyott helyzetünkkel a sok eladott labdáinkkal és a puhány védekezésünkkel.”
Vásárhelyi Rókák - Szentesi KK 25-11

Varga Zalán edző: „Nagyon rosszul esett a gyerekeknek az első meccs elvesztése, és látszott rajtuk, hogy fáradtság ide, betegség oda, ezt a meccset meg akarják és meg is fogják nyerni. Támadásban ismét nagyon sokszor voltunk pontatlanok, sokkal több könnyű kosarat szerezhettünk volna, ha a passzaink célt érnek, de a védekezésünkkel most nem volt probléma és annak köszönhetően be is húztuk ezt a meccset.”

Keress Minket a Facebook-on is

Belépés