Kedves Szülők! Tisztelt Szurkolóink és Szimpatizánsaink! Segítsenek nekünk, máris kezdhetjük a 2019/2020-as TAO támogatások megszerzését! Ezt a pénzt csak utánpótlás korú sportolóinkra költhetjük, a Kosársuliban edző és versenyző gyerekre.
Ha van ötletük, írjanak bátran: dr.elekandras@t-online.hu

 

Az NB I/B Zöld csoportjának 12. fordulójának szombati derbijén a bajnokság két legjobb formában lévő csapata csapott össze egymással. A Hódtói Sportcsarnokban a listavezető Vásárhelyi Kosársuli a DEAC U23 ellen szerette volna úgy lezárni a 2018-as esztendőt a kiváló közönség előtt, ahogy az az utóbbi hetek, hónapok munkájához méltó. Elmondhatjuk: maximálisan sikerült az eltervezett cél!
Kint a hó, bent a játék záporozott: egy nagyon intenzív és erőteljes tízperccel kezdtek a felek, amelynek végén jóformán kiderült, hogy már-már az első negyedben eldől a találkozó sorsa.

Potyogtak mindkét oldalon a triplák, ült a támadójáték és a védekezés is, hogy aztán Varga Zalán ihletett formája a sárgák javára döntse el a dolgokat. Hiába mutatta meg klasszisát többek között egy fantasztikus zsákolással a debreceniek nigériai tehetsége, Omenaka, koncentrált és helyenként sziporkázó tudott maradni a Kosársuli – Pavlovic fantasztikus, nem odanézős asszisztja csak fokozta az alaphangot –, így a játékrész zárásaként Varga újabb hármasa 29-20-as hazai vezetést eredményezett.

 A második negyedben aztán végképp „mattolta” a vendégeket a vendéglátó, a DEAC három és fél percig pontot sem szerzett, Molnár Bence pedig vitte a hátán az egyébként remekül játszó gárdát. Pillanatok alatt húsz pont fölé nőtt a differencia, a szünetre pedig kerek 20-at számolhattunk: 49-29-et mutatott az eredményjelző.

 A remek első félidőt aztán egy felemásabb, de hasonlóan magas színvonalú és eredményes második követett, a harmadik negyed felénél már a hatvan pontot is elérte Tóth Tamás legénysége. A legnagyobb különbség huszonnégy volt, Kovács Adrián fiai azonban még ekkor sem adták fel.

 Az ő szempontjukból 50-73-ról a deréksérüléséből feltámadó Omenaka vezérletével kezdett magára találni a későn ébredő fekete mezes alakulat, ráadásul a játékvezetők sem segítették a legjobb ítéletekkel a mieinket – akik azonban megmutatták, ki is az úr a háznál. Másfél perccel a vége előtt, 83-68-nál Vas Péter triplája megadta a kegyelemdöfést, a vége így teljes örömjáték lett: 92-75-tel zárult az összecsapás, amely azt jelenti, hogy továbbra is őrizzük parádés formánkat! Sikerült valóban szépen búcsúznunk a közönségtől az esztendőre.

 NB I/B Zöld csoport, 12. forduló:
Vásárhelyi Kosársuli - DEAC U23 92–75 (29-20, 20-9, 24-21, 19-25)

Hódtói Sportcsarnok, 250 néző. Vezette: Bagi, Kruk, Németh
Kosársuli: MOLNÁR 15, Kelemen 10/6, Bálint 9, Rostás 6, Vas 8/6.
Csere: PAVLOVIC 8, Béres 12, VARGA 24/9, Perák -, Börcsök -.
Vezetőedző: Tóth Tamás

 DEAC: Kozák M. 19/3, Csomor 2, Asszú 3/3, Opre 3/3, Gáspár 7/3.
Csere: Zsuga -, Tóth 14/3, OMENAKA 23, Kozák B. 4, Szekeres -, Nemes -.
Vezetőedző: Kovács Adrián

 Tóth Tamás: „Három negyeden keresztül nagyon magas színvonalon kosárlabdáztunk. Az ellenfelünk hozzáállását és felkészültségét dicséri, hogy az utolsó percig küzdöttek. Zsinórban ötödik derbinket húztuk be, igazi csapatként harcoltunk. Gratulálok a tehetséges debrecenieknek, de a saját csapatom előtt is emelem kalapom!”

 Kovács Adrián: „Nagyon nehezen indult számunkra a meccs, megilletődötten kerestük a helyünket a pályán. Nem tudtunk az öltözőben megbeszéltekre alapozni sem védekezésben, sem pedig támadásban. A második etapban tudtunk változtatni, elővettük a kosártudásunkat és szívvel-lélekkel harcoltunk. Gratulálok a csapatomnak a második félidőben mutatott játékért, büszke vagyok rájuk.”

 Még egy mérkőzés vár 2018-ban a Kosársulira, december 21-én, pénteken a Baja ellen rangadóval zárja az évet a csapat. Hosszú szünet után U20-as csapatunk is pályára lép majd.

 Hajrá, Kosársuli!

 Nagy Benjámin sajtóreferens

 

Főtámogatók

MMBF

Hmvhely
Hódmezővásárhely
MJV Önkormányzata
Swietelsky Magyarország

 

Bodrogi Bau

Keress Minket a Facebook-on is

Belépés