Kedves Szülők! Tisztelt Szurkolóink és Szimpatizánsaink! Segítsenek nekünk, máris kezdhetjük a 2019/2020-as TAO támogatások megszerzését! Ezt a pénzt csak utánpótlás korú sportolóinkra költhetjük, a Kosársuliban edző és versenyző gyerekre.
Ha van ötletük, írjanak bátran: dr.elekandras@t-online.hu

 

A KTE-Duna Aszfalt U23-as csapatának otthonában lépett pályára szombaton a Vásárhelyi Kosársuli. Az NB I/B Zöld csoportjában a 11. forduló célja adott volt: Tóth Tamás jó formában lévő együttese a győzelemért lépett pályára a Mercedes Kosárlabda Akadémia csodás pályáján.

 Nem kell nagyon ragozni a szót: siker is lett belőle, de még milyen! Álmoskásan kezdtünk ugyan, de hét perc után megszereztük a vezetést, amit aztán ki sem adtunk a kezünkből. Kiváló védő- és támadójátékkal a második negyedben felőröltük a tehetséges és fiatal hazai csapatot – akik közül többen az NB I-es felnőttekkel készülnek –, Béres Nándor és az egész találkozón parádézó Molnár Bence tripláival már tízpontos volt az előny tizenöt percnyi játékot követően.

 Ez a szünetre tizenkettőre duzzadt (37-25-ös vásárhelyi előnnyel vonulhattak pihenőre a felek), hogy aztán a félidőt követően kissé a szívünkhöz kaphassunk. Molnár Dániel és Plézer Gábor pontjainak köszönhetően ugyanis feljebb zárkózott a Kecskemét, ám hiába: az extraklasszist Molnár Bence nyújtotta. Kosarainak hála őriztük fórunkat a zárónegyed előtt, ahol aztán rátettünk még egy nagy lapáttal a kiváló csapatteljesítményre.

 Varga, Bálint, Molnár, Vas, Pavlovic, Kelemen és Perák is eredményes volt, a Kecskemét pedig nem találta az ellenszert a jó védekezésre. Öt minutummal a vége előtt már sejteni lehetett, itt csak és kizárólag vásárhelyi győzelem születhet, és hiába volt a zárszó a hazaiaké egy tripla révén, így is magabiztos, 75-62-es diadalt arattunk. Győzött a rutin és a jó küzdés!

 A tizenhárom pontos győzelem egyben azt jelenti, hogy ideiglenesen ismét átvettük a vezetést a tabellán. Márpedig ha ilyen játékkal folytatjuk a bajnokságot, akkor nagyon szép sikerek várhatnak a Kosársulira 2019-ben…

 NB I/B Zöld csoport, 11. forduló:

KTE-Duna Aszfalt U23-Vásárhelyi Kosársuli 62-75 (14-17, 11-20, 20-14, 17-24)
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok. Vezette: Reisz, Maár, Nepp.
Kecskemét: MOLNÁR 25/3, Plézer 13/3, Orgona 4, Kucsera 9, Fülöp 3.
Csere: Blaskovits 2, Popa 3/3, Lukács 3/3, Vizi -.
Vezetőedző: Váradi Kornél

Kosársuli: MOLNÁR 32/15, Varga 8, Bálint 10, Pavlovic 2, Vas 8/6.
Csere: Béres 5/3, Börcsök -, Perák 8, Kelemen 2, Rostás -.
Vezetőedző: Tóth Tamás

 Váradi Kornél: „Jó csapat ellen játszottunk egy jó mérkőzést. Többször is visszajöttünk pár pontra, de nem volt erőnk a fordításra.”

Tóth Tamás: „Kicsit álmosan és nehezen lendültünk játékba, de a hatékony védekezésünk miatt megnyugtató előnnyel mehettünk az öltözőbe. A harmadik negyedben sajnos beragadtunk, de a végjátékban okosabb döntéseket hoztunk a fáradó ellenfelünknél. Fizikális meccset játszottunk, ahol szükségünk volt a rutinunkra és a hosszabb kispadunkra. Játszottunk már szebben és jobban is, de azok a győzelmek a legértékesebbek, amikor a védekezés és a küzdőszellem hozza meg a várt sikert.”

 Folytatás december 15-én, szombaton a DEAC U23 ellen a Hódtói Sportcsarnokban.

 Hajrá, Kosársuli!

 

Nagy Benjámin
sajtóreferens

Keress Minket a Facebook-on is

Belépés