Kedves Szülők! Tisztelt Szurkolóink és Szimpatizánsaink! Segítsenek nekünk, máris kezdhetjük a 2019/2020-as TAO támogatások megszerzését! Ezt a pénzt csak utánpótlás korú sportolóinkra költhetjük, a Kosársuliban edző és versenyző gyerekre.
Ha van ötletük, írjanak bátran: dr.elekandras@t-online.hu

 

1994. december 21-én az Ifjúsági Park nagytermében közel 70 fő gyűlt össze, hogy egy utánpótlás sportegyesület megalakításában részt vegyenek. A cél az volt, hogy az új egyesület átvegye a „Balogh Imre” Alapítvány szerepét – a város legnépszerűbb sportágának, a kosárlabdázásnak szervezett kereteket biztosítson – melynek egyértelmű célja az utánpótlás nevelés.

A Hódmezővásárhelyi Kosársuli Sportegyesület végülis 31 szülő, edző, testnevelő aláírásával megalakult. Kilenctagú elnökséget választottak, melybe a kosárlabdát támogatni kívánó cégek vezetői is bekerültek. Elnöknek az „ötletgazdát” – dr. Elek Andrást választották.

A Város Önkormányzata és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége is támogatásáról biztosította az új egyesületet, amely az ország második Kosársulija lett a MAFC-Kosársuli után.

1995. január 30-án született meg a Csongrád Megyei Bíróság bejegyző végzése (Pk. 60.197/1994), 963. nyilvántartási sorszámon.

Az egyesület színe (akárcsak a városnak) kék/sárga lett, logója egy zsákoló hód.

Szineshod